Οι Sublime with Rome έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και όσοι βρεθούν στη Θεσσαλονίκη όπου θα εμφανιστούν την Τετάρτη …

15 Ιουνίου 2011 θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν μια μοναδική συναυλία!

Η συναυλία τους θα πραγματοποιηθεί στο Block 33.

 
Long Beach, California τέλη δεκαετίας 80. Τρεις παιδικοί φίλοι, ο drummer Bud Gaugh, ο μπασίστας Eric Wilson και ο Michael Happoldt, γνωρίζονται με τον Bradley Nowell και η ιστορία των Sublime ξεκινάει. Το εκρηκτικό τους μουσικό μείγμα από ska, punk & reggae αποκτά αμέσως ένα σκληρό πυρήνα οπαδών στη Νότια Καλιφόρνια, κι ενώ η μπάντα παίζει σχεδόν αποκλειστικά σε μικρά μπαράκια και σπιτικά πάρτυ.

Για να αποκτήσει μεγαλύτερο κύρος και να μπορέσει να προσεγγίσει μεγαλύτερα ακροατήρια, η μπάντα ιδρύει την Skunk records και κυκλοφορεί το θρυλικό demo tape “Jah Won’t Pay the Bills” που ηχογραφηθηκε μέσα σε ένα βράδυ κρυφά στο studio του κολλεγίου που σπούδαζε ο Michael, ο οποίος χρίζεται και πρώτος manager των Sublime.

Το 1992 κυκλοφορούν το πρώτο full album με τίτλο “40oz. To Freedom” κι ενώ είχαν αποκτήσει ήδη τέταρτο μέλος ξανά, αυτή τη φορά τετράποδο, το σκυλί Lou Dog που έκτοτε ακολουθούσε παντού τη μπάντα, ακόμα κι επί σκηνής. Συνέχεια με “Robbin’ the Hood” και οι πρώτες περιοδείες, με αποκορύφωμα το headline στη θρυλική Vans Warped Tour του 1996. Μάιος του ίδιου έτους κι ενώ η μπάντα έχει μόλις τελειώσει τις ηχογραφήσεις για το ομώνυμο τρίτο album, ο Brad Nowell βρίσκεται νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης σε motel του San Fransisco.

Τα εναπομείναντα μέλη δεν είχαν καμία όρεξη να συνεχίσουν τους Sublime, αλλά η μουσική έπρεπε να ζήσει κι έτσι όλο το ηχογραφημένο υλικό κυκλοφόρησε με αποτέλεσμα τρία ακόμα albums (“Second Hand Smoke”, “Stand By Your Van” & “Everything Under the Sun”), και φυσικά τα “Greatest Hits” του 1999, κι ενώ πλέον τη φυσική συνέχεια των Sublime αποτελούσαν οι Long Beach Dub All-Stars.

Μια δεκαετία αργότερα κι ενώ όλοι είχαν πιστέψει ότι το κεφάλαιο Sublime είχε κλείσει οριστικά, οι Bud Gaugh και Eric Wilson αποφασίζουν ότι τραγούδια-ύμνοι μιας ολόκληρης γενιάς, όπως “Santeria”, “What I Got”, “Date Rape”, “Doin’ Time” και πολλά άλλα, έπρεπε να μείνουν ζωντανά, και στο πρόσωπο του 20χρονου Roman “Rome” Ramirez βρίσκουν τον ερμηνευτή τους.

 
Το δεύτερο κεφάλαιο της ιστορίας ονομάστηκε “Sublime with Rome” και ο θρύλος της δημοφιλέστερης ska-punk μπάντας συνεχίζεται. Μετά απο μια σειρά επιτυχημένων soldout shows σε όλη την Αμερική, και ηχογραφήσεις για νεό album (που θα κυκλοφορήσει σύντομα), το 2011 τους βρίσκει να περνούν για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για μια ευρωπαική περιοδεία, που θα τους φέρει στα μέσα Ιουνίου και στη χώρα μας.

Αυτό το μαγευτικό λυτρωτικό χαρμάνι από reggae, ska, punk rock, dub, hip-hop και surf-rock θα ξαναζωντανέψει την Τετάρτη 15 Ιουνίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Block33. Love is what I got, it\’s within my reach… Yeah, and the sublime style\’s still straight from long beach! Coz it’s summertime and the livin’s easy…

Ποιοι καταλληλότεροι να προετοιμάσουν το έδαφος από τους δικούς μας 63High; Ενώ από νωρίς θα γεμίσει το χώρο με τις μουσικές του επιλογές ο dj Northical από Κακό Συναπάντημα, την ώρα που skaters & bmx riders θα κάνουν τα κόλπα τους στις ειδικά διαμορφωμένες ράμπες. Το πάρτυ θα συνεχιστεί μέχρι τα ξημερώματα στο club με μουσικές από τον Booker Scratching Machine.

Η συναυλία είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Βαβυλωνία του Μύλου. Λόγω όμως των προβλέψεων για σποραδικές βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας  και καταιγίδα τις βραδινές ώρες (15/06) που δημιουργούν σημαντικά τεχνικά προβλήματα στο στήσιμο αλλά και τη διεξαγωγή της συναυλίας, η παραγωγή αναγκάζεται να μεταφερθεί σε κλειστό χώρο και συγκεκριμένα στο Block33 (300m απόσταση από τη Βαβυλωνία του Μύλου).

Τα εισιτήρια ισχύουν κανονικά. Οι πόρτες ανοίγουν στις 7μμ.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της συναυλίας θα πάει για την αποπεράτωση του “Brad’s House”, ένα ίδρυμα στο Long Beach, CA, για τη δωρεάν απεξάρτηση νέων εθισμένων στα ναρκωτικά και τις καταχρήσεις.