Σας ομιλούν οι String Demons, βασικά… γράφουν δεν ομιλούν, και σας γράφουν για το live στο Σταυρό του Νότου!

Εκεί, θα σας παρουσιάσουμε ένα Cocktail Εγχόρδων. Το ”Cocktail” που θα φτιάξουμε τη Δευτέρα, πέρα από τα δικά μας κομμάτια, είναι η φυσική μας ματιά στη μουσική. Συνθέτες όπως ο Haendel δημιούργησαν βάση για να γράψουν π.χ οι Metallica, όλα κάπως ενώνονται, κι αν βρούμε αυτό που τα ενώνει, πέρα από ταμπέλες και «μικροπολιτικές» (που λέει και ο Σαββόπουλος) θεωρώ ότι η μουσική εξυψώνεται και ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο.

Θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως πυρήνας της συναυλίας αυτής τα καινούργια κομμάτια που έχουμε όπως η «Αντοχή» , αλλά βασικός πυρήνας είναι η σχέση μας με τη μουσική και πώς είναι αυτή η σχέση αυτόν τον καιρό, πώς μέσα από πράγματα που ανακαλύπτουμε και δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα νιώσουμε, βλέπουμε τους String Demons να εξελίσσονται, να κάνουμε πράγματα που πριν 3 χρόνια θα λέγαμε : «Με τίποτα!» και να μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς που θα μας δούν την μουσική μας αλήθεια μέσω αυτού του Cocktail.

Καλέσαμε τον Ρένο Χαραλαμπίδη να μας φέρει κάποια ειδικά υλικά για το Cocktail Εγχόρδων. Γνωριζόμαστε χρόνια αλλά φέτος πρώτη φορά βρεθήκαμε μαζί στη σκηνή του Μεγάρου σε ένα Happening για την ταινία του 4 Μαύρα Κουστούμια, που μας κάλεσε να εμφανιστούμε. Θα φέρει μία καλλιτεχνική τρέλα στο live , και το τι θα προκύψει στα αλήθεια θα το δούμε το βράδυ της Δευτέρας. Να σας δώσουμε μία γεύση λέγοντας ότι θα συμβεί μία τραγουδιστική έκπληξη βασισμένη σε μία αγαπημένη ταινία του.

Τo live αυτό το χρειαζόμαστε για να συνέλθουμε και από το πολύ θέατρο που κάνουμε φέτος! … αστειάκι… γιατί το θέατρο είναι ο καλύτερος μας φίλος που μας στηρίζει και μας έχει ανοίξει το μυαλό. Το ζούμε πολύ έντονα αυτό στο «Πάρτυ της ζωής μου» όπου συνεργαζόμαστε με την Ελένη Ράντου, σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά και στο «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» του Μάικ Κένι σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά.

Οι μουσικοί έχουν έναν τρόπο πιο απλό που δουλεύουν, ίσως το νιώθουμε αυτό επειδή έχουμε ζήσει πολύ μέσα στη μουσική όλη μας τη ζωή. Στη μουσική βλέπουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα σε μικρότερο χρόνο, το θέατρο είναι μία μάχη.

Υπήρχαν φορές σε πρόβες που λέγαμε πως αντέχουν οι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, που πηγαίνει αυτό που κάνουμε, πως θα προλάβουμε. Μέσα σ αυτά τα ερωτήματα ξαφνικά ερχόταν μια λάμψη, μια ερμηνεία, μία ιδέα και όλα τα ερωτήματα χάνονταν καθώς τη θέση τους έπαιρνε η μαγεία του θεάτρου που τα «βρήκε» με τη μουσική καθώς το έργο αρχίζει να στέκεται στα πόδια του!

Θέλετε να σας πούμε και μερικά σχέδια μας;… βασικά θέλετε δε θέλετε έχουν ήδη γραφτεί!

Το πιο κοντινό είναι ότι τον επόμενο καιρό θα κυκλοφορήσει το καινούργιο μας CD, καθώς και αρκετά βίντεο στο Youtube κανάλι που έχουμε. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια που κάνουμε αυτήν την περίοδο. Όμως τη λέξη «σχέδια» την αντιμετωπίζουμε πιο καχύποπτα μετά απ όλα αυτά που συμβαίνουν στην γη. Νομίζουμε πως μαθαίνουμε να ζούμε καλύτερα το τώρα, να μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο, να σχεδιάζουμε τι θα κάνουμε «το βράδυ και αύριο» και να απολαμβάνουμε περισσότερο τη στιγμή. Το έχουμε ξαναπεί αυτό στο παρελθόν και θα το λέμε. Με αυτά που έχουμε περάσει όλοι τα τελευταία χρόνια και με το πώς έχει χτυπηθεί ο κλάδος μας, και όχι μόνο, μας έρχεται αυθόρμητα μία φράση: Άνθρωποι χωρίς μουσική, τέχνη, πολιτισμό δεν ζουν, απλώς επιβιώνουν.

Τα λέμε στον Σταυρό του Νότου, σας ευχαριστούμε που μας διαβάσατε!

Διαβάστε επίσης: 

Οι String Demons στο Σταυρός του Νότου Club