Ο Ούγγρος συγγραφέας László Krasznahorkai (Λάσλο Κρασναχορκάι) είναι ο φετινός -και έκτος κατά σειρά – νικητής του Διεθνούς Βραβείου Μπούκερ (Man Booker International Prize).

Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαΐου 2015 στο Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο.

Ο Λάσλο Κρασναχορκάι επιλέχθηκε μέσα από μία λίστα με 10 σπουδαίους συγγραφείς από διάφορα μέρη του κόσμου.

Το Διεθνές Βραβείο Μπούκερ 2015 συνοδεύεται από έπαθλο 60,000 λιρών και απονέμεται κάθε δύο χρόνια.

Γεννημένος το 1954, ο László Krasznahorkai έγινε διάσημος το 1985 με την έκδοση του Satantango, το οποίο μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη. Το 1993 κατέκτησε το German Bestenliste Prize για το έργο του The Melancholy of Resistance, και από τότε έχει λάβει ακόμη αρκετά βραβεία και διακρίσεις.

Ο Krasznahorkai και ο μεταφραστής του George Szirtes ήταν και οι δύο υποψήφιοι για το βραβείο Independent Foreign Fiction Prize  2013 για το Satantango και ο Krasznahorkai κατέκτησε το βραβείο Best Translated Book στις Η.Π.Α. για δύο συνεχόμενα χρόνια, το 2013 για το Satantango και το 2014 για το Seiobo There Below.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Βραβείου Μπούκερ 2015 ήταν η συγγραφέας και ακαδημιακός Marina Warner. Την κριτική επιτροπή επίσης αποτελούσαν οι Wen-chin Ouyang, Nadeem Aslam, Elleke Boehmer και Edwin Frank.