Η ART 10 GALLERY μας προσκαλεί στη νέα ατομική έκθεση ζωγραφικής – γλυπτών κατασκευών της Λίζας Ηλιού με τίτλο «Στον καθρέφτη».

Τότε που δεν μετρούσε ο χρόνος σε μια μαγική πολιτεία έφτιαχναν κάτι σπάνιους καθρέφτες από ασήμι και δαντέλα. Ένα παραμυθένιο καράβι ταξιδεύοντας στο απέραντο γαλάζιο τους έφερνε σε όλα τα μέρη της γης.

Οι φημισμένοι αυτοί καθρέφτες αποτύπωναν για πάντα τη στιγμή που τους κοιτούσες. Μιλούσανε και λέγανε αλήθειες ή ψέματα, σου έδειχναν ποιος είσαι ή ποιος θα ‘θελες να είσαι.

Σε μια άγρια θαλασσοταραχή έπεσε το πλοίο πάνω στο ακρωτήρι του ουράνιου τόξου και βυθίστηκε. Οι καθρέφτες βρέθηκαν στο βυθό, κτυπήθηκαν από τη θάλασσα.

Κάνεις δεν ξέρει πότε ένας δυνατός νοτιάς τους πέταξε σε μια έρημη παραλία, για να μας δείξουν και πάλι τις χαρές, τις λύπες, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που αποτύπωσαν.

Ξύλα, μέταλλα, πλαστικά που βγάζει η θάλασσα, δίνουν έμπνευση στη Λίζα Ηλιού για ζωγραφική σε ξύλο με ακρυλικά χρώματα και γλυπτές κατασκευές.

 
Η Λίζα Ηλιού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Πρώτη της δασκάλα ήταν η μητέρα της, η γλύπτρια Ρόζα Ηλιού. Σπούδασε γραφικές τέχνες και εικονογράφηση στη σχολή Βακαλό και συνέχισε τις σπουδές της στην Γερμανία στη σχολή Hochschule fur Bildende Kunste Braunchweig.

Ασχολήθηκε κυρίως με το παιδικό βιβλίο, στον τομέα του σχεδιασμού, της εικονογράφησης αλλά και με την έκδοση δικών της βιβλίων. Συνεργάστηκε με τους εκδοτικούς οίκους «Γνώση», «Ελληνικά Γράμματα», «Ίκαρος», «Ιωάννου», «Κέδρος», «Μεταίχμιο», «Μίλητος», «Μίνωας», «Πατάκη», «Πορτοκάλι» και «Ψυχογιός».

Η Πρώτη της ατομική έκθεση έγινε στην Αίθουσα Τέχνης «Έρση» τον Μάϊο 2005. Το 2008 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση «Φιγούρες και Μάσκες» στον Ιανό. Εκθέτει πάλι στον Ιανό το 2009 με θέμα «Ηχεί το χρώμα;», το 2010 με θέμα «Χάρτινη Κούκλα» και το 2011 με θέμα «Φτερουγίσματα». Το Μάιο του 2014 παρουσιάζει τη νέα ατομική της έκθεση στην ART 10 GALLERY.