Ο Χοακίν είναι παγιδευμένος στο ίδιο του το σπίτι, μετά από ένα ατύχημα που τον άφησε σε αναπηρικό καροτσάκι. Η δύσκολη οικονομική του κατάσταση, τον αναγκάζει να νοικιάσει ένα δωμάτιο του σπιτιού του. Η άβολη συνύπαρξη του με τη νέα του συγκάτοικο μετατρέπεται σιγά σιγά σε φιλία κι ερωτικό ενδιαφέρον, αλλά εκείνη βρίσκεται εκεί για άλλο λόγο. Μαζί με τους συνεργάτες της είχαν οργανώσει το τέλειο έγκλημα, έως ότου ο Χοακίν αποφάσισε να παρέμβει…

Δήλωση σκηνοθέτη

Ήθελα να δουλέψω σε διαφορετικό είδος ταινίας, απ’ ότι στις δύο προηγούμενες ταινίες μου. Το πρώτο που έκανα ήταν να καθίσω να σκεφτώ. Κράτησα σημειώσεις. Ανακάτεψα ιδέες.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα για αυτή την ταινία, θρίλερ και περιπέτεια αγωνίας μαζί, εμπνευσμένη από τις ιστορίες του Έντγκαρ Άλαν Πόε, για ένα σπίτι που κατοικούν φαντάσματα του παρελθόντος και κλέφτες.

Το τούνελ στο οποίο μπαίνει ο Χοακίν και οι «εχθροί» του δίνει το όνομα του στην ταινία, κι εξυπηρετεί ως λαβύρινθος για τους κεντρικούς χαρακτήρες, εκεί όπου θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ ζωής και θανάτου.

Η φωτογραφία βασίζεται στο φως και το σκοτάδι αντιπροσωπεύοντας την ατμόσφαιρα της ιστορίας και ενισχύοντας έτσι την καταπίεση του σπιτιού. Στις τελευταίες σκηνές το πραγματικό σκοτάδι θα αποκαλυφθεί.

Ο ήχος υποστηρίζει την αγωνία των κεντρικών χαρακτήρων. Σκοπός μου ως σκηνοθέτης είναι η συντήρηση της έντασης για τις δύο ώρες. Μετά από τις δύο αυτές ώρες θα ήθελα να είναι μια θετική εμπειρία για το κοινό.

Βιογραφικό σκηνοθέτη

Ο Ροντρίγκο Γκράντε γεννήθηκε στο Ροζάριο το 1974. Σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου του Μπουένος Άιρες, όπου ολοκλήρωσε την πρώτη μικρού μήκους ταινία του ‘La pared y la lluvia’ (1994).

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία ‘Rosarigasinos’, την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε κυκλοφόρησε το 2001. Η ταινία απέσπασε περισσότερα από 15 διεθνή βραβεία. Το 2009 έγραψε, σκηνοθέτησε κι έκανε την παραγωγή της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του – ‘Cuestión de principios’.

Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Σμπαράλια, Κλάρα Λαγό, Πάμπλο Ετσάρι

Διάρκεια: 120’