Το έργο του Bernard-Marie Koltés, «Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» θα παρουσιαστεί στο Bios σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά από τις

4 μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2011.

Στις παρυφές μιας πόλης, σε κάποια χώρα της δύσης, συναντιούνται ένας Ντήλερ ικανός να πραγματοποιήσει κάθε επιθυμία και αποφασισμένος να πουλήσει οπωσδήποτε κάποιο πράγμα κι ένας υποψήφιος Πελάτης που ισχυρίζεται ότι δεν επιθυμεί απολύτως τίποτε και ούτε είναι διατεθειμένος κάτι να αγοράσει.

Αρχίζει μια μονομαχία λόγου και επιχειρημάτων για το δίκαιο του καθενός. Ένα παζάρι για το ποιος θα υποχωρήσει πρώτος. Ένα κωμικό λεκτικό παιχνίδι πάνω στην έννοια της Αγοράς, που θα φτάσει μέχρι τα πρόθυρα πολέμου.

Γραμμένο το 1987 το θρυλικό αυτό κείμενο αποτελεί ένα από τα διασημότερα και πιο αγαπημένα στην Ελλάδα έργα του Γάλλου συγγραφέα. Μια ομάδα νέων καλλιτεχνών αναλαμβάνει να ανεβάσει το έργο ως μια τραγικωμωδία της Αγοράς. Αντικείμενο προς πώληση δεν υπάρχει αλλά δεν έχει και σημασία, αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή στο παιχνίδι, αυτό που δίνει νόημα στον κόσμο είναι η συναλλαγή και η διαιώνισή της ως γενεσιουργός δύναμη της ανάπτυξης.

Το έργο σκηνοθετεί για δεύτερη φορά μετά το 2005 (Βερολίνο, Θέατρο ΒΑΤ) ο Ανέστης Αζάς, αυτή τη φορά με δύο εξαιρετικούς Έλληνες ηθοποιούς, τον Άρη Τσαμπαλίκα και τον Στάθη Κόκκορη, που αναλαμβάνουν τους αρχετυπικούς για τον πολιτισμό μας ρόλους του Πωλητή και του Πελάτη αντίστοιχα.

Στοιχεία παράστασης

Στην Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι του Bernard-Marie Koltés

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Ανέστης Αζάς
Σκηνογραφία/ Κοστούμια: Ελένη Στρούλια
Δραματουργική Συνεργασία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Φωτισμοί: Ανέστης Αζάς- Ελένη Στρούλια
Βοηθός Σκηνογράφου: Ζαϊρα Φαληρέα
Φωτογραφίες: Χρήστος-Σταύρος Βλαχάκης

Παίζουν

Ντήλερ Άρης Τσαμπαλίκας
Πελάτης Στάθης Κόκκορης