Η αξιόλογη ομάδα bijoux de kant παρουσιάζει μια παράσταση βασισμένη στη «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη. Τίτλος της, «Στέλλα travel – η γη της απαγγελίας».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στα Δημοτικά Σφαγεία Αθηνών στον Ταύρο από τις 22 Ιουνίου μέχρι τις 28 Ιουλίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες:

ΣΤΕΛΛΑ travel: η γη της απαγγελίας. Ένα ηθογραφικό θρίλλερ. Μια τραγωδία. Μια πενιχρή απόδειξη περί της μη υπάρξεως Θεού. Ένα σχόλιο πάνω στην ομορφιά. Ένα σχόλιο πάνω στην αμαρτία. Μια ερωτική ιστορία. Μια προσπάθεια απόδειξης ότι το έτος 1955 δεν υπήρξε ποτέ. Ένα ταξίδι. Κανένα ταξίδι. Όλα αυτά και τίποτε απ’ αυτά.

Το έργο αποτελεί μια θεατρική μεταγραφή της κινηματογραφικής Στέλλας, που φιλοδοξεί να επανεγγράψει στο σήμερα το μυθικό πρόσωπο που ταυτίστηκε με τη μορφή και την ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη. Στη «Στέλλα travel» τα πρόσωπα συμπυκνώνονται σε τρία και η κεντρική ηρωίδα μιλάει συνέχεια για ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι που ούτε η ίδια γνωρίζει αν επιθυμεί πραγματικά.

Η Στέλλα των Σφαγείων απαγγέλλει τη ζωή της πάνω σ’ ένα αιμάτινο πάλκο, προσπαθώντας να βρει την ίδια τη φωνή της ή εκείνο που φαντάζεται για φωνή. Εδώ, στη «γη της απαγγελίας», τα πάντα επιτρέπονται. Τα πρόσωπα, οι χρόνοι και οι τόποι εμπλέκονται. Η νέα Στέλλα πάσχει. Πάσχει από αφόρητη νοσταλγία. Είναι η επιθυμία και η απώλεια μαζί. Το τραύμα και το θαύμα.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης

Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη

Μουσική: Κώστας Δαλακούρας

Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Γλυπτική: Περικλής Πραβήτας

Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ

Δραματουργική υποστήριξη: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Νεφέλη Ανανιάδη & Νικολέτα Γιαμβριά

Κοσνόλα: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης

Παίζουν: Λένα Δροσάκη, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Αινείας Τσαμάτης

*bijoux de kant

Η bijoux de kant δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010. Μέλη της είναι ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης, ο μουσικός Κώστας Δαλακούρας, ο ιστορικός τέχνης, επιμελητής και καλλιτέχνης Αλέξιος Παπαζαχαρίας, ο κοινωνιολόγος Άρης Ασπρούλης, η ποιήτρια και συγγραφέας Ειρήνη Σουργιαδάκη και ο Κωνσταντίνος Σκουρλέτης (ΑΣΚΤ). Έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα, Lautréamont/Maldoror – εγκώμιο μιας μεταμόρφωσης, Spiritus, Ex Libris, Werther – ένα εγκώμιο των δακρύων, Χρώματα και το μουσικό project Graveyard Café band, έχει διοργανώσει και επιμεληθεί τις ομαδικές εκθέσεις Recording Actions και 7th song for Maldoror και εκδίδει το fanzine bdk. Τον Φεβρουάριο του 2013 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του metamatic:taf. Τη σεζόν 2013-2014 θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το ανέκδοτο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη Πολιτισμός: μία κοσμική τραγωδία.