Οι πρόβες για την παράσταση Hands/Χέρια ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2013. Με τους αγαπητούς φίλους και συγχορευτές Μαίρη-Φώφη Ανέστου και Αλέξη Φουσέκη, γνωριζόμασταν από προηγούμενες δουλειές, ενώ με τους Empty Frame μας συνέδεε φιλική σχέση.

Βρεθήκαμε λοιπόν όλοι μαζί, 3 χορευτές και 6 μουσικοί και αρχίσαμε τη δουλειά. Ο χρονικός ορίζοντας ανοιχτός, απλά μπόλικη διάθεση για πειραματισμό και έρευνα.

Βασική μου επιδίωξη μου ήταν η παράσταση να είναι αποτέλεσμα συν-δημιουργίας των 9 και προσωπικής κατάθεσης του καθένα. Η θεματική άλλωστε μας οδηγούσε αναπόφευκτα προς τα εκεί: Η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή, για συνοδοιπόρους. Η ανάγκη να μιλήσω και να ακουστώ. Η παρουσία και η απουσία ή διαφορετικά, ο χώρος που καταλαμβάνουν οι άνθρωποι στη ζωή μας και το κενό που αφήνουν φεύγοντας.

Μουσική και χορός αλληλεπιδρούσαν συνεχώς. Άλλοτε η μουσική ήταν το έναυσμα για την παραγωγή κινητικού υλικού και άλλοτε ο χορός οδηγούσε τους μουσικούς σε αυτοσχεδιασμούς, που πολύ γρήγορα κατέληγαν σε εμπνευσμένες μουσικές συνθέσεις, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούσαν εμάς σε παραγωγή επιπλέον κινητικού υλικού…και κάπως έτσι τα όρια συνεχώς χάνονταν και ξαναβρίσκονταν για να χαθούν και πάλι. Συνομιλία, αλληλεπίδραση, μια συνεχώς ανοιχτή και άκρως γοητευτική επικοινωνία των δύο τεχνών, που φιλοδοξούμε να μεταφέρουμε επί σκηνής.  

Ξεπερνώντας διάφορα, θετικά κατά κύριο λόγο, εμπόδια (υπάρχει μια παραδοξότητα εδώ, αλλά έτσι ήταν), φτάνουμε σήμερα, δύο χρόνια μετά, να παρουσιάζουμε επιτέλους με μεγάλη μας χαρά την παράσταση Hands/Χέρια στο θέατρο OLVIO, για τέσσερις παραστάσεις, στις 6, 7 και 13, 14 Ιουνίου. Ανυπομονούμε να σας δούμε εκεί.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση Hands/Χέρια στο θέατρο Olvio μπορείτε να δείτε εδώ: Hands/Χέρια: παράσταση χορού στο Θέατρο Olvio