Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου και η ομάδα Klockworks παρουσιάζουν στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων το έργο Stations, για δύο παραστάσεις στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2014.

«I can’t go on …I’ll go on»

«Δεν μπορώ να συνεχίσω… Θα συνεχίσω»

Σάμιουελ  Μπέκετ

Η παράσταση «Stations» είναι ένα σόλο όπου το σώμα γίνεται κινούμενος καμβάς. Το σώμα που πρέπει να εκπληρώσει όλους τους ρόλους: «Να είσαι γυναίκα, να είσαι άντρας, να είσαι αγόρι, να είσαι κορίτσι, να είσαι μητέρα, να είσαι πατέρας, να  είσαι, να είσαι, να είσαι.». Το σώμα σε ατέρμονη κίνηση: «Να είσαι ο επιβάτης. Να είσαι και το τραίνο». Το σώμα και οι σταθμοί του. Ένα ατελείωτο ταξίδι όπου οι ρυθμοί, το φως και τα ηχοχρώματα διαπερνούν τα συμβατικά όρια του χώρου.

Πρόκειται για μια παράσταση «για έναν χορευτή και έναν μουσικό», όπου ο χορός, η μουσική και το εικαστικό κομμάτι αποτελούν ισοδύναμα συστατικά, και όπου αφετηρία είναι η εικόνα και προϋπόθεση για την σύνθεση η αυστηρή γεωμετρία. Η χορογράφος Μαριάννα Καβαλλιεράτου που υπογράφει τη δημιουργία συνεργάζεται για περισσότερα από 20 χρόνια με τον σκηνοθέτη της εικόνας, Robert Wilson. Μαζί της συνυπογράφουν ο Βρετανός μουσικός Dom Bouffard, επίσης συνεργάτης του Wilson, και ο Σκωτσέζος εικαστικός Charles Sandison, ενώ ο  σχεδιασμός των φωτισμών από την Ελευθερία Ντεκώ αποτελεί ένα εικαστικό έργο από μόνο του.

Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου σπούδασε χορό στο London Contemporary Dance School, στο SUNNY Purchase της Νέας Υόρκης και στη σχολή της Martha Graham. Από το 1992 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με τον Robert Wilson, στο Κέντρο Τεχνών  Watermill Center, στη Νέα Υόρκη, ως χορεύτρια και δασκάλα κίνησης και στον συντονισμό και την διεξαγωγή των θερινών σεμιναρίων. Έχει χορέψει με την ομάδα χορού Kobalt Works στις Βρυξέλλες από το 2000 μέχρι το 2003. To 2010 δημιούργησε την ομάδα χορού klokworks.

Το «Stations» είναι το τέταρτο έργο της ομάδας. Ξεκίνησε ως μια δουλειά σε εξέλιξη, στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος του Watermill Center for Αrts and Humanities στη Νέα Υόρκη, το καλοκαίρι του 2013, ενώ στην ολοκληρωμένη της μορφή παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο 2014.

Παραγωγή klokworks, ΝΕΟΝ, Watermill Center, Bernier/Eliades Gallery

Χορογραφία – ερμηνεία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Μουσική: Dom Bouffard
Εικαστική εγκατάσταση, προβολές: Charles Sandison (με την άδεια Bernier/Eliades Gallery)                                                                        
Φωτισμοί; Ελευθερία Ντεκώ
Κοστούμια: Craig Green
Φωτογραφίες Alessandro: Giacalone
Βοηθός χορογράφου: Δημήτρης  Βέργαδος