Ο Στάθης Δρογώσης, ένας από τους πιο αγαπημένους του ελληνικού κοινού, ανεβαίνει στον Μύλο στη Θεσσαλονίκη, για μια μοναδική συναυλία παρέα με παλιούς φίλους και συνεργάτες. Λίγο πριν την συναυλία μας λέει λίγα λόγια για τον δίσκο Όμορφη Ζωή, αλλά και την δική του εταιρεία Antelma Music.

CultureNow: Καλησπέρα Στάθη! Θα ήθελα να ξεκινήσουμε λέγοντας μας λίγα λόγια για τον τελευταίο σου δίσκο, Όμορφη Ζωή. Πες μας για τους συντελεστές-συνεργάτες του δίσκου, την επιλογή του τίτλου Όμορφη Ζωή, αλλά και την πρωτοβουλία σου να μπορούν όλοι να το αποκτήσουν ακόμα και δωρεάν από το site της προσωπικής σου εταιρείας http://www.antelmamusic.com/;

Στάθης Δρογώσης: Την ενορχήστρωση υπογράφουν οι Δραμαμίνη, Γιάννης και Χάρης Μιχαηλίδης οι οποίοι έκανα εξαιρετική δουλειά. Η Όμορφη Ζωή πήρε τον τίτλο της από το δεύτερο τραγούδι του δίσκου. Οι στίχοι του περιγράφουν μια αναρχική ουτοπία. Όμορφη ζωή να ζούμε ελεύθεροι… Δίνω τον δίσκο μου ακόμα και δωρεάν. Το αποφάσισα διότι πολλοί νέοι άνθρωποι δεν έχουν τα χρήματα να τον αγοράσουν. Είναι ένα πείραμα αυτή η διαδικασία. Όποιος θέλει μπορεί να βάλει ό,τι ποσό θέλει. Νομίζω είναι το μέλλον της δισκογραφίας.

 

C. N.: Πιστεύεις πως οι δισκογραφικές εταιρείες κάποτε θα εκλείψουν εξαιτίας του ιντερνετ; Όλο και πιο πολλοί καλλιτέχνες επιλέγουν να διαθέτουν τη δουλειά τους για downloading είτε με κάποιο κόστος είτε δωρεάν. Ακόμα όμως και όταν υπάρχει κάποιο αντίτιμο είναι πολύ μικρότερο από την αγορά ενός CD. Το CD πέθανε; ή υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα αυτοί που εμμένουν σε πιο “παραδοσιακά” πράγματα;

Στ. Δ.: Το Cd είναι ακριβό. Αν οι εταιρείες ρίξουν τις τιμές ο κόσμος θα ακολουθήσει. Η μουσική δε θα πεθάνει. Απλά θα αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας του καλλιτέχνη με το κοινό. Θα γίνει πιο άμεση. Δεν έχουμε ανάγκη τις εταιρείες. Μια ιστοσελίδα και έναν άνθρωπο να κλείνει συναυλίες. Ας πρόσεχαν οι εταιρείες το προιόν τους.

 

C. N.: Τι θα παρουσιάσεις στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο club του Μύλου; Θα απολαύσουμε ένα ανάλογο πρόγραμμα με του Σταυρού του Νότου, ή έχεις ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο για τους Θεσσαλονικείς;

Στ. Δ.: Φέτος έχω επιλέξει την επιστροφή στον ηλεκτρισμό. Τύμπανα, μπάσο, κιθάρα, πιάνο και υπολογιστής. Πραγματικά νιώθω ανανεωμένος και χαρούμενος πάνω στη σκηνή. Οι μουσικοί είναι απίστευτοι και παίζουμε καινούρια και παλιά τραγούδια. Είναι οι καλυτερες μου συναυλίες.

 

C. N.: Επί σκηνής θα βρεθείς με τρείς παλιούς συνεργάτες σου, τον Κώστα Γιαννίρη στο μπάσο, τον Θάνο Μιχαηλίδη στα τύμπανα και τον Χάρη Μιχαηλίδη στην ηλεκτρική κιθάρα. Πως είναι να ξαναβρίσκεσαι μουσικά στη σκηνή με παλιούς σου συνεργάτες. Νοσταλγείς τις παλιές σου συνεργασίες; Στην ουσία σου λείπει το δέσιμο της μπάντας, ή προτιμάς να είσαι σόλο;

Στ. Δ.: Τους ευχαριστώ όλους και τον Αλέκο Κούρτη και τον Κώστα Βήχο και τον Γιώργο Λιβαδά. Έχω συνεργαστεί με τους καλύτερους μουσικούς στον χώρο. Μου λείπουν πολλά αλλά η τωρινή μου μπάντα με καλύπτει απόλυτα. Είμαι τυχερός που συνεργάζομαι μαζί τους.

 

C. N.: Έχεις κάποια επαγγελματικά σχέδια για το άμεσο μέλλον που θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας;

Στ. Δ.: Θέλω να κάνω πολλές συναυλίες και να κάνω γνωστό τον δίσκο μου. Ετοιμάζω καινούρια τραγούδια. Έχω κυριολεκτικά πάρει φωτιά. Δεν ανακοινώνω τίποτα. Απλά στη εταιρεία μου θα βγουν κι άλλοι καλλιτέχνες δίνοντας τον δίσκο τους δωρεάν. Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Ο Στάθης Δρογώσης θα εμφανιστεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 στον Μύλο στις 21.00. Τιμη εισιτηρίου: 12€