Είμαστε οι StarWound, αγγλόφωνη μπάντα με έδρα την Αθήνα. Η πρώτη μας γνωριμία με το ευρύ κοινό έγινε πριν δυόμισι χρόνια όταν κυκλοφορήσαμε τον πρώτο μας δίσκο με τίτλο “Miles to Walk”, με τον οποίο και συστήσαμεκαι το χαρακτηριστικό ροκ-καμπαρέ ήχομας.

Μετρώντας πια ήδη έξι χρόνια ζωής και αρκετές ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό,καθώς και δύο ευρωπαϊκέςπεριοδείες,αυτήν την Άνοιξη, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε δριμύτεροι με το νέο μας άλμπουμ “So Wrong”. Στα οχτώ νέα κομμάτια του δίσκου η μπάντα πειραματίζεται ακόμα περισσότερο σε επίπεδο ήχου και ύφους, ενώ προσπαθούμε να εμβαθύνουμε στη ροκ-καμπαρέ ατμόσφαιρά….

Μένοντας πιστοί στην αφηγηματικότητα των στίχων, μέσα από το “So Wrong” δώσαμε έμφαση στη θεατρικότητα και σε επίπεδο ηχητικής παραγωγής. Καταλυτικός παράγοντας προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και η συμμετοχή μουσικών εκτός μπάντας, καθώς και δύο φωνών- μιας αντρικής και μιας γυναικείας- στα δύο ντουέτα του δίσκου. Έτσι, ο ήχος της μπάντας διανθίζεται από το τσέλο της Μαρίνας Κολοβού, το βιολί της Δήμητρας Τριανταφύλλου και τα πνευστά του Σπύρου Μοσχονά και του Σάββα Βαγενά (μπάσο τρομπόνι και κλαρινέτο αντίστοιχα).

Στο κομμάτι “Mirror” η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας έχει το ρόλο του ειδώλου, ενώ στο “The days you sold” ο Δώρος Δημοσθένους, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή, συμμετέχει στη διάλυση μιας ερωτικής σχέσης, τη μοναδική που έχουμε αφηγηθεί ως τώρα… Το story-telling είναιο βασικός άξονας των στίχων και σ’ αυτόν το δίσκο, μόνο που αυτήν τη φορά η μπάντα έχει εμπνευσθεί, πέρα από ζητήματα προσωπικής αναζήτησης, και από γεγονότα διεθνούς ενδιαφέροντος. Έτσι μέσα στο So Wrong εμφανίζεται το ατυχές διάταγμα του Donald Trump, αλλά και μια νέα γυναίκα σε μια βάρκα που βυθίζεται…

Ο ειρωνικός και αμφίσημος τίτλος “So Wrong” (ποιός ή τί είναι άραγε τόσο λάθος…;) θα πάρει σάρκα και οστά στη ζωντανή παρουσίαση του δίσκου, την Πέμπτη 19/4 στον  πάνω χώρο του PassPort Κεραμεικός. Στο live,εκτός από τα κομμάτια του νέου μας δίσκου, θα ακουστούν κομμάτια από το “Miles to Walk” καιμερικές  αγαπημένες μας διασκευές της μπάντας, από καλλιτέχνες όπως οι Nina Simone και Norah Jones. Στη σκηνή του PassPort θα ανέβουν και όλοι οι guest μουσικοί του δίσκου, συμπληρώνοντας ηχητικά και σκηνικά τη χαρακτηριστική live ατμόσφαιρα της μπάντας. Τον ήχο της συναυλίας θα επιμεληθούν οι τρεις ηχολήπτες-παραγωγοί του δίσκου Νίκος Καραπιπέρης, Κώστας Ζάμπος και Σταύρος Γεωργιόπουλος.

Info:

Οι StarWound ιδρύθηκαν το 2012. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους Miles to Walk– αναφορά στην ελληνική οικονομική και κοινωνική κρίση, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2015. Οι στίχοι τους αποτελούν ένα φιλοσοφικό και κοινωνικό σχόλιο πάνω στην κατάσταση του σύγχρονου ανθρώπου, ενώ ο ροκ καμπαρέ ήχος του προέκυψε από το πάντρεμα ετερογενών μουσικών στοιχείων.

‘Εκτοτε, οι StarWound έχουν συμμετάσχει σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν εμφανιστεί σε 12 πόλεις σε Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο. Πολλά από τα τραγούδια του άλμπουμ Miles to Walk” έχουν συμπεριληφθεί στο playlist μεγάλων ραδιοφωνικών σταθμών στην Ελλάδα, ενώ ευρωπαϊκοί ραδιοφωνικοί σταθμοί παίζουν τα τραγούδια τους.


Διαβάστε επίσης:

Οι StarWound παρουσιάζουν το δίσκο τους στο Passport | Πέμπτη 19 Απριλίου, στις 21:30