Παλιοί και νέοι ηθοποιοί θα ενωθούν για το τελευταίο μέρος της ιστορίας του Skywalker. Ανάμεσα στους παλιούς ηθοποιούς είναι οι Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo και Billie Lourd.

Μαζί τους για το Επεισόδιο ΙΧ θα είναι οι Naomi Ackie, Richard E. Grant, Keri Russell, οι οποίοι θα έχουν μαζί και τους βετεράνους ηθοποιούς του Πολέμου των Άστρων Mark Hamill, Anthony Daniels και Billy Dee Williams ‒ο τελευταίος θα υποδυθεί ξανά τον ρόλο του ως Λάντο Καλρίσιαν.

Τον ρόλο της Λέια Οργκάνα για άλλη μια φορά θα παίξει η Carrie Fisher χρησιμοποιώντας ένα πλάνο που δεν είχε κυκλοφορήσει στην ταινία Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει. «Αγαπήσαμε απεγνωσμένα την Carrie Fisher», λέει ο Abrams. «Βρίσκοντας ένα πραγματικά ικανοποιητικό κλείσιμο για την ιστορία του Σκάιγουώκερ δεν την αφήσαμε να ξεγλιστρήσει. Δεν είχαμε ποτέ σκοπό να δώσουμε τον ρόλο σε άλλη ή να χρησιμοποιήσουμε έναν χαρακτήρα μέσω υπολογιστή. Με την υποστήριξη και την ευλογία της κόρης της, Billie, βρήκαμε έναν τρόπο να τιμήσουμε την κληρονομιά και τον ρόλο της Carrie ως Λέια στο Επεισόδιο ΙΧ χρησιμοποιώντας μη προβεβλημένο υλικό που τραβήξαμε μαζί στο Επεισόδιο VII».

Στην ταινία Star Wars: Επεισόδιο IX, η παραγωγή θα είναι των Kathleen Kennedy, J.J. Abrams και Michelle Rejwan με υπεύθυνους παραγωγής τους Callum Greene και Jason McGatlin.