Η Ρόδια μουσικοσυνθέτης Memnune παρουσιάζει, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, τη Συλλογή 16 Συμφωνικών Ποιημάτων, Έργο 1ο, στη συναυλία με έργα για πιάνο και ορχήστρα με τίτλο «Στα χρώματα εκείνης της αυγής», στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 στις 21:30, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου.

 

Δεκαέξι μοναδικά έργα για πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων αποτυπώνουν έντονα συναισθήματα και εσωτερικές αναζητήσεις της καλλιτέχνιδος και αποκαλύπτουν μέσα από το μέτρο και το εύρος της ορχηστρικής μουσικής μυστικές πτυχές και θαμμένες εμπειρίες από τον εσωτερικό κόσμο ενός ανθρώπου με έντονα βιώματα. Με μουσικούς ήχους που εμπνέονται από την Ανατολή αλλά και την Ελληνική Παράδοση, έργα σύγχρονης μουσικής με σολιστικές προκλήσεις, η συλλογή αποτελεί ένα αμάλγαμα ήχων και συναισθημάτων που έχουν χαράξει την ιστορία αυτής της γωνιάς της γης.

 

Τα έργα ερμηνεύει η ίδια η συνθέτης με τη συνοδεία της ορχήστρας Sinfonietta Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, Διευθυντή Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Διευθυντή του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών. Παράλληλα, ομάδα κρουστών από ντόπιους μουσικούς υπό την επίβλεψη του Νίκου Χασάπη συμπληρώνουν μοναδικά το ιδιαίτερο ηχόχρωμα που έχει το μουσικό έργο της Memnune. Συμμετέχει φιλικά και η Μικτή Χορωδία της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή.

 

Στοιχεία παράστασης

Σολίστ: Memnune

Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Αραβίδης

Ορχήστρα: Sinfonietta Αθηνών

Συμμετέχει ομάδα κρουστών υπό τον Νίκο Χασάπη

Φιλική συμμετοχή Μικτής Χορωδίας της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή

Επιμέλεια προβολής: Μιχάλης Καβουκλής για την mgk.advertising

Επιμέλεια φωτισμού και ήχου/Ηχογράφηση: Music Spot – Πάρις Κατσέλας

Βιντεοσκόπηση: Ωμέγα TV

 

Σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου