Με αφορμή την αληθινή ιστορία της Σταματίας Ρεβίθη και την προσπάθειάς της να συμμετάσχει στο άθλημα του Μαραθώνιου στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896 στην Αθήνα, το έργο “Στα πόδια” αφηγείται τη φανταστική σχέση της μοναδικής γυναίκας μαραθωνοδρόμου με τον άνθρωπο που πασχίζει να τη σταματήσει.

Υπόθεση του έργου:

Αθήνα τέλη 1895. Σε λίγους μήνες θα αρχίσουν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες. Μια γυναίκα κυνηγά το όνειρο της: Να τρέξει με τους άντρες στον Μαραθώνιο. Έρχεται αντιμέτωπη με όλη την κοινωνία της εποχής της και προσπαθεί να ανατρέψει πεποιθήσεις αιώνων για να πετύχει το ακατόρθωτο, μια ισότιμη θέση με τους άντρες αθλητές στην αφετηρία του ιστορικού Μαραθώνιου. Ένα μέλος της Ολυμπιακής επιτροπής θα παλέψει να της αλλάξει γνώμη.

Μια σχέση ξεκινά που θα αλλάξει και τους δύο για πάντα.

Σύντομο Βιογραφικό Γιάννη Σκαραγκά

Πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος, ο Γιάννης Σκαραγκάς (1974) έχει στο ενεργητικό τα βιβλία: Επιφάνεια (Ελληνικά Γράμματα, 2002), Η πατρίδα της αφής (Πατάκης, 2004), Το αινιγματικό βλέμμα του αγγέλου (Πατάκης, 2008), Ο ουρανός που ονειρεύτηκες (Κριτική, 2014), Τρία θεατρικά (Κριτική, 2015), Mode und Moden (Seismo Verlag, Ελβετία, 2016) και Η κυρά της Ρω (Κριτική, 2017). Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον χώρο της τηλεόρασης (Mega, Alpha) αλλά και του κινηματογράφου. Γράφοντας στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά, διηγήματα και ποίησή του δημοσιεύονται την τελευταία δεκαετία από γνωστά αμερικανικά λογοτεχνικά περιοδικά. Στην Ελλάδα συνεργάζεται με το λογοτεχνικό περιοδικό Εντευκτήριο. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και υπότροφος του ιδρύματος Fulbright. Έχει τιμηθεί ως συγγραφέας από κορυφαία ιδρύματα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Το καινούριο του ιστορικό μυθιστόρημα Λαχτάρα που περίσσεψε από χθες κυκλοφόρησε στις αρχές του 2018 από τις εκδόσεις Κριτική. Έχει γράψει επτά θεατρικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων το «Prime Numbers» που ήταν υποψήφιο για τα New York Innovative Theatre Awards στη Νέα Υόρκη το 2009. Στην Ελλάδα έχουν ανέβει τα θεατρικά έργα Ο Μόγλης και οι περιπέτειες του στη ζούγκλα (2013), Η εποχή του κυνηγιού(2015), Η Κυρά της Ρω (2017).
Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας: Γιάννης Σκαραγκάς
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Μίλτος Νίκας
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Επεξεργασία ήχων – κονσόλα: Νίκος Γιατράκος
Δημιουργικός σχεδιασμός: Φίλιππος Μποτώνης
Διεύθυνση παραγωγής: Ίλια Ράγκου
Παίζουν οι ηθοποιοί : Χριστίνα Κουταλιάγκα kai Γιάννης Τσάκωνας

Το έργο “Στα πόδια” του Γιάννη Σκαραγκά ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και η παράσταση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού