Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει  μια πρωτότυπη βραδιά βιβλίου με αφορμή την έκδοση, από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, δύο σημαντικών βιβλίων για την αναδυόμενη νέα επιστήμη του νου…

Το πρώτο βιβλίο είναι :Το σύμπαν της συνείδησης – Πώς η ύλη γίνεται φαντασία, των Edelman & Tononi και το δεύτερο: Αναζητώντας τη μνήμη – H ανάδυση μιας νέας επιστήμης του νου, του Eric Kandel (Βραβείο Νόμπελ 2000).

Την ξενάγηση στα μυστικά του νου έχουν αναλάβει τρεις ειδικοί επιστήμονες οι: Ηλίας Κούβελας, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γρηγόριος Βασλαματζής, Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, Διευθυντή Ερευνών Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του Ι.Τ.Ε. .

Στις εισηγήσεις τους οι τρεις επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις επαναστατικές πρόσφατες εξελίξεις πάνω στο θέμα, δίνοντας έμφαση, μεταξύ άλλων και στη δυνατότητα που διαφαίνεται -για πρώτη φορά- να ερευνηθεί το νευροφυσιολογικό υπόβαθρο της ψυχαναλυτικής θεωρίας, ενώ στόχος των έμπειρων ομιλητών είναι να δώσουν την  ευκαιρία στο κοινό για έναν ευρύτερο προβληματισμό και Διάλογο.