Ενεργός στη δισκογραφία µε το project αυτό από το 1996, έχει παράλληλα συμμετάσχει σε συγκροτήµατα όπως οι Rehearsed Dreams, SpiderΆs Web και Raw, καθώς και σε δισκογραφικές παραγωγές της Elfish Records (1991-1995), όντας από τα πιο πρωτοποριακά και δραστήρια πρόσωπα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής.

Έχει εμφανιστεί σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ, ενώ έχει ανοίξει συναυλίες καλλιτεχνών όπως οι Anne Clark, Momus, M83, Matt Elliott, Hiroshi Watanabe, SCSI-9 κ.ά.

Παράλληλα ο Γιάννης Παπαιωάννου έχει συμμετάσχει σε µια πληθώρα κυκλοφοριών σε ελληνικά και ξένα labels, έχοντας δημιουργήσει έναν ιδιαίτερα βαθύ και προσωπικό ήχο, βασισμένο σε ένα πρωτότυπο μείγµα από ambient ηχοτοπία, βιοµηχανικά drones, field recordings και dub techno beats.

Έχει συνθέσει και εκτελέσει ζωντανά καινούργια soundtracks για 2 βωβές κλασικές ταινίες, το Nosferatu (1922) και το The Great White Silence (1924) τα οποία έχουν επιχορηγηθεί από το Athens International Film Festival., ενώ παράλληλα είναι δημιουργός και παραγωγός του industrial συγκροτήματος Mechanimal.

Στον πολύ ιδιαίτερο χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής που δημιουργεί μια μοναδική επαφή μεταξύ ερμηνευτών και κοινού, ο ΙΟΝ θα παρουσιάσει μια σόλο ηχητική εξερεύνηση μετατρέποντας το laptop σε μουσικό όργανο και φορητό στούντιο, το οποίο θα κατευθύνει αναλογικά και ένα modular συνθεσάιζερ.

Διαβάστε επίσης:

Τα St Paul’s Sessions επιστρέφουν!