Μετά την περασμένη σεζόν και την μετάκληση καλλιτεχνών όπως οι Tim Hecker, Christian Fennesz, William Basinski, Peter Broderick , Julia Kent, Cayetano, Serafim Tsotsonis, Keep Shelly in Athens, Moa Bones, Tendts κ.ά., τα St Paul’s Sessions φέρνουν και φέτος καλλιτέχνες διαφορετικών καταβολών και μουσικά ακούσματα που προκύπτουν από τον συνδυασμό ακουστικών οργάνων με ηλεκτρονικά μέσα, όπου τα όρια της τέχνης και της δημιουργίας διευρύνονται ζωντανά παρουσία του κοινού.

Εκκίνηση για τη νέα σεζόν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 21:00 με τον βιρτουόζο του πιάνου Lubomyr Melnyk που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένας ιδιοφυής μουσικός, που χρειάστηκε να αφιερώσει περισσότερα από 40 χρόνια σκληρής εργασίας και μελέτης ώστε να επιτύχει τελικά να κάνει ευρύτερα γνωστή την ¨continuous music¨, μια αυξημένης δυσκολίας τεχνική πιάνου που όρισε ο ίδιος, αποδίδοντάς του το προσωνύμιο του “πιο γρήγορου πιανίστα του κόσμου”.

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου σκυτάλη παίρνει το νέο μεγάλο αστέρι της ηλεκτρονικής σκηνής Jlin, που έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά στα μέρη μας για να παρουσιάσει την πρόσφατη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο “Black Origami” στην Planet Mu. Ινδικοί και αφρικάνικοι ρυθμοί ¨συγκρούονται¨ με αναλογικά σύνθια των 80`s και ψηφιακούς ήχους των 90`s μέσα από έντονη πειραματική διάθεση, αποφέροντας ένα σύγχρονο ρυθμικό κομψοτέχνημα και την electronica ένα βήμα πιο μπροστά, με τον διεθνή μουσικό τύπο να το κατατάσσει ήδη στα κορυφαία άλμπουμ της χρονιάς που διανύουμε.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου η Αμερικανίδα ηλεκτρονική συνθέτης και παραγωγός Laurel Halo κάνει την Αθήνα και τα St Paul’s Sessions σταθμό της ευρωπαϊκής της περιοδείας, παρουσιάζοντας την τελευταία της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Dust”, με τον βασικό της συνεργάτη Eli Kezler να την συνοδεύει στα ντραμς. Ambient beats περιπλέκονται με jazz και latin στοιχεία, που σε συνδυασμό με τα ατμοσφαιρικά φωνητικά της, δημιουργούν ένα ακαταμάχητο χαρμάνι ψηφιακών και αναλογικών ήχων, χωρίς περιορισμούς και στερεότυπα.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου έχουμε την έλευση ενός από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής σκηνής στην Ελλάδα και δημιουργού του industrial συγκροτήματος Mechanimal Γιάννη Παπαιωάννου με το project ION. Ενεργός στη δισκογραφία µε το project αυτό από το 1996, θα παρουσιάσει μια σόλο ηχητική εξερεύνηση μετατρέποντας το laptop σε μουσικό όργανο και φορητό στούντιο, το οποίο θα κατευθύνει αναλογικά και ένα modular συνθεσάιζερ.

Στον πολύ ιδιαίτερο χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής που δημιουργεί μια μοναδική επαφή μεταξύ ερμηνευτών και κοινού, σύγχρονοι διεθνείς και εγχώριοι καλλιτέχνες θα μας παρουσιάσουν τις πρόσφατες μουσικές τους αναζητήσεις, σε μια σπάνια μουσική εμπειρία.

Επόμενα acts: The Man From Managra 20/01/2018 | Prurient 10/02/2018