Μετά τη μεγάλη επιτυχία και τις εξαιρετικές κριτικές, το έργο του Αλεχάντρο Κασόνα…Mε τη σιωπή, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Βεάκη. Οι παραστάσεις ανοίγουν αυλαία στις 5 Οκτωβρίου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και τις εξαιρετικές κριτικές, το έργο του Αλεχάντρο Κασόνα…Mε τη σιωπή, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Βεάκη. Οι παραστάσεις ανοίγουν αυλαία στις 5 Οκτωβρίου.


Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Νίκος Καραγεώργου, ενώ πρωταγωνιστούν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Βασιλόπουλος και Κώστας Αρζόγλου.


Το έργο διαδραματίζεται σε ένα αρχοντικό με την ονομασία Τα επτά μπαλκόνια. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, είναι μια ανύπαντρη γυναίκα, η οποία περιμένει να γυρίσει ο αρραβωνιαστικός της από την Αμερική. Εχοντας χάσει τα λογικά της, ζει φυλακισμένη στα χρόνια του τότε. Οι άνθρωποι που την περιτριγυρίζουν, αποτελούν ιδιαίτερες, βασανισμένες φιγούρες.


Ο σύζυγος της νεκρής αδελφής της κυριαρχεί. Είναι απρόβλεπτος και με αρνητικές αντιδράσεις προς τη πλευρά του γιου του. Ο γιος του με τη θεία του έχουν μια σχέση δυνατή. Μια σχέση που οδηγεί σε εξωπραγματικούς κόσμους, τους οποίους και οραματίζονται. Δε θα μπορούσε να λείπει βέβαια και η λογική πλευρά των πραγμάτων, που την εκπροσωπεί ο γιατρός της οικογένειας.

Ο Κασόνα γεννήθηκε το 1903 σε ένα χωριό των Αστουριών. Ήταν Δημοκρατικός και φίλος με τον Λόρκα. Η θεατρικότητα των έργων του είναι δεδομένη, αφού, όπως συμβαίνει και με όλους τους γνωστούς Ισπανούς δραματουργούς, έχει τις ρίζες της στην πλούσια θεατρική παράδοση αυτού του λαού.


Από το 1931 έως και το 1936,ο Κασόνα διεύθυνε ένα θίασο σπουδαστών και έδινε πάνω από τριακόσιες παραστάσεις σε μικρές πόλεις και χωριά, όπου οι περισσότεροι από τους κατοίκους δεν είχαν ποτέ δει θέατρο.INFO
Eναρξη: 5 Οκτωβρίου
Διάρκεια:έως 15 Δεκεμβρίου
Μέρες & ώρες Παραστάσεων:
Πέμπτη-Σάββατο,9:00μμ
Τετάρτη,Κυριακή,8:00μμ
Σάββατο,18:00μμ Λαϊκή Απογευματινή
Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ, 20ευρώ, 22 ευρώ, 18 ευρώ,16 ευρώ