Η ενότητα των Sssh! Silent Movies, Teenage Angst ολοκληρώνεται την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 με την ταινία Victoria του Sebastian Schipper, το γερμανικό βραβευμένο μονοπλάνο του 2015 που μας αφηγείται μία μεταμεσονύχτια περιπέτεια στο Βερολίνο σε πραγματικό χρόνο.

Η Victoria, είναι μία κοπέλα από την Μαδρίτη η οποία εδώ και μερικούς μήνες ζει στο Βερολίνο και ενώ δεν μιλά Γερμανικά την συνεπαίρνει η δυναμική της πόλης. ‘Ύστερα από ένα βράδυ έξω στα clubs, θα συναντήσει τον Sonne και την παρέα του οι οποίοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη μαφία και την αστυνομία. Παρ ’όλα αυτά, δεν θα διστάσει να τους ακολουθήσει σε μία μεταμεσονύχτια περιπέτεια η οποία γυρίστηκε σε μονοπλάνο και μέσα σε μόλις 2 ώρες.  Επομένως, όλη η ταινία έχει γυριστεί από μία μόνο κάμερα και με τους ηθοποιούς να παίζουν χωρίς κανένα διάλειμμα. Το τεχνικά δύσκολο αυτό εγχείρημα, έφερε στον Sebastian Schipper και στην ταινία του πολλές βραβεύσεις και συμμετοχές σε φεστιβάλ. Συμμετείχε στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου όπου κέρδισε Ασημένια Αρκούδα. Κέρδισε επίσης το Γερμανικό Βραβείο Κινηματογράφου σε 6 κατηγορίες ενώ συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2015.

Sssh! Silent Movies

Τα Sssh! Silent Movies είναι μία μοναδική θερινή σινεφίλ εμπειρία τις καλοκαιρινές νύχτες στην ταράτσα με την ωραιότερη θέα. Συνδυάζει επιλεγμένες προβολές ταινιών και ένα εκλεκτικό DJ set κάθε φορά, που μπορείς να τα απολαύσεις φορώντας ασύρματα ακουστικά.

Τα ακουστικά σου επιτρέπουν να βλέπεις την ταινία και να διαλέγεις ανά πάσα στιγμή ανάμεσα στον ήχο τής και τη μουσική που επιλέγει ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ζωντανά κατά τη διάρκεια της ταινίας.

Ανεβαίνεις στην ταράτσα, παίρνεις τα ακουστικά σου, κάθεσαι σε μια ωραία σεζ-λονγκ, βλέπεις την ταινία, αλλάζεις κανάλι στα ακουστικά και ακούς μουσική!

Τη μουσική και το πρόγραμμα των ταινιών επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.