Η ενότητα Teenage Angst των φετινών Sssh! Silent Movies, φιλοξενεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 τη βρετανική μαύρη κωμωδία, Trainspotting, λίγους μήνες πριν βγει στις αίθουσες το πολυαναμενόμενο sequel, Trainspotting 2.

Danny Boyle, Trainspotting, 1996

Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Irvine Welsh και σε σενάριο John Hodge, το Trainspotting ακολουθεί μία παρέα νέων εθισμένων στην ηρωίνη προς το τέλος της δεκαετίας του 80, στο οικονομικά υποβαθμισμένο Εδιμβούργο. Πέρα από τον εθισμό στα ναρκωτικά και την προσπάθεια προς τη νηφάλια ζωή, το Trainspotting εμπεριέχει θέματα όπως η αστική φτώχεια ενώ σύμφωνα με τον Derek Malcolm του The Guardian, είναι η ταινία η οποία αξιοποιεί στο μέγιστο τη νεανική υποκουλτούρα της εποχής. Το Trainspotting έρχεται 10ο στη λίστα με τις 100 Βρετανικές ταινίες όλων των εποχών του British Film Institute (BFI) και το 2004 ψηφίστηκε ως η καλύτερη Σκωτσέζικη ταινία σε γενική δημοσκόπηση. Πρωταγωνιστεί ο Ewan McGregor ως Mark  ή Rent Boy  μαζί με τους Ewen Bremner (Spud), Jonny Lee Miller (Sick Boy), Robert Carlyle (Franco) και Kevin McKidd (Tommy).

Sssh! Silent Movies

Τα Sssh! Silent Movies είναι μία μοναδική θερινή σινεφίλ εμπειρία τις καλοκαιρινές νύχτες στην ταράτσα με την ωραιότερη θέα. Συνδυάζει επιλεγμένες προβολές ταινιών και ένα εκλεκτικό DJ set κάθε φορά, που μπορείς να τα απολαύσεις φορώντας ασύρματα ακουστικά.

Τα ακουστικά σου επιτρέπουν να βλέπεις την ταινία και να διαλέγεις ανά πάσα στιγμή ανάμεσα στον ήχο τής και τη μουσική που επιλέγει ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ζωντανά κατά τη διάρκεια της ταινίας.

Ανεβαίνεις στην ταράτσα, παίρνεις τα ακουστικά σου, κάθεσαι σε μια ωραία σεζ-λονγκ, βλέπεις την ταινία, αλλάζεις κανάλι στα ακουστικά και ακούς μουσική!

Τη μουσική και το πρόγραμμα των ταινιών επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.