Το BIOS και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος παρουσιάζουν για 5η συνεχόμενη χρονιά, το μοναδικό πρότζεκτ των Sssh! Silent Movies, μια σειρά από προβολές και μουσική στην ταράτσα του bios με την πλατφόρμα των ακουστικών Sssh! Silent Show.

Την Πέμπτη 28 Μαΐου ξεκινά η ενότητα Swinging London, μία σειρά ταινιών που τοποθετούνται στο Λονδίνο της δεκαετίας του 60. Πρεμιέρα με το αριστουργηματικό Darling του John Schlesinger, με 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ και τη Julie Christie να κερδίζει το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως Diana Scott.

Από τον Ιούνιο οι προβολές αλλάζουν μέρα και θα γίνονται κάθε Τετάρτη.

Πέμπτη 28 Μαΐου – Darling, John Schlesinger, 1965


H όμορφη, νέα και φιλόδοξη Diana Scott είναι μοντέλο και αποφασισμένη να γίνει πλούσια και διάσημη. Για να επιτύχει δε διστάζει να κάνει τολμηρές κινήσεις . Όταν γνωρίζει τον Robert Gold, ένα γνωστό τηλεοπτικό δημοσιογράφο, γίνονται το αγαπημένο ζευγάρι των media, μιας και αυτός τη συστήνει σε όλους τους καλλιτεχνικούς κύκλους του και εγκαταλείπει την οικογένειά του για να ζήσει μαζί της. Παρόλα αυτά, στα εκρηκτικά 60s, υπάρχουν πολλοί άλλοι έτοιμοι να προσφέρουν στη Diana δόξα, χρήμα και διασκέδαση.

Οι θεατές που θα βρεθούν στην ταράτσα του bios, μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά ασύρματα ακουστικά από τους ανθρώπους του Sssh! Silent Show, επιλέγοντας κάθε φορά ανάμεσα στον ήχο της ταινίας ή το live DJ set που παίζει ζωντανά στο δεύτερο κανάλι των ακουστικών στη διάρκεια της ταινίας. 


Μια σινεφίλ συμμετοχική εμπειρία πρόσληψης αγαπημένων ταινιών από το 1927 μέχρι το 1997 που επικεντρώνεται στη διαφορετικότητα της συνθήκης προβολής της. Τις ταινίες και τη μουσική επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.