Το BIOS και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος παρουσιάζουν για 5η συνεχόμενη χρονιά, το μοναδικό πρότζεκτ των Sssh! Silent Movies, μια σειρά από προβολές και μουσική στην ταράτσα του bios με την πλατφόρμα των ακουστικών Sssh! Silent Show.

Τελευταία ταινία της ενότητας Swinging London αυτή την εβδομάδα, το αριστουργηματικό Blow-Up σε σκηνοθεσία Μichelangelo Antonioni. Την επόμενη εβδομάδα φεύγουμε από το Λονδίνο του ’60 και περνάμε στο Teenage Kicks, με τρεις επιδραστικές ταινίες που καταγράφουν την κουλτούρα της εφηβείας. Πρεμιέρα με το If… του Lindsay Anderson με τον Malcolm McDowel.

Swinging London

Τετάρτη 17 Ιουνίου – Michelangelo Antonioni, Blow-Up (1966)


Ένας σούπερ επιτυχημένος mod φωτογράφος στο Λονδίνο που η ζωή του είναι  ο κόσμος της μόδας, η ποπ μουσική , η μαριχουάνα, το εύκολο σεξ, νιώθει ότι η ζωή του είναι απελπιστικά βαρετή. Όταν γνωρίζει μια μυστηριώδη όμορφη γυναίκα, παρατηρεί κάτι ύποπτο σε μία από τις φωτογραφίες που την έχει τραβήξει στο πάρκο. Το γεγονός ότι έχει φωτογραφίσει ένα φόνο δεν του περνάει από το μυαλό μέχρι που αρχίζει να εμφανίζει τα αρνητικά του φιλμ αποκαλύπτοντας όλο και περισσότερες λεπτομέρειες που συμπληρώνουν το παζλ. Blow –Up με τον David Hemmings, Vanessa Redgrave, Jane Birkin και Veruschka.

Οι θεατές που θα βρεθούν στην ταράτσα του bios, μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά ασύρματα ακουστικά από τους ανθρώπους του Sssh! Silent Show, επιλέγοντας κάθε φορά ανάμεσα στον ήχο της ταινίας ή το live DJ set που παίζει ζωντανά στο δεύτερο κανάλι των ακουστικών στη διάρκεια της ταινίας. 


Μια σινεφίλ συμμετοχική εμπειρία πρόσληψης αγαπημένων ταινιών από το 1927 μέχρι το 1997 που επικεντρώνεται στη διαφορετικότητα της συνθήκης προβολής της. Τις ταινίες και τη μουσική επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.

Powered by Sssh! (Silent Sound Show)