Το BIOS και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος παρουσιάζουν για 5η συνεχόμενη χρονιά, το μοναδικό πρότζεκτ των Sssh! Silent Movies, μια σειρά από προβολές και μουσική στην ταράτσα του bios με την πλατφόρμα των ακουστικών Sssh! Silent Show.

Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, μια ειδική προβολή με καλεσμένο των Sssh! Silent Movies τον μουσικό Hior Chronik, ο οποίος θα βρεθεί στην ταράτσα του bios για το ambient soundtrack της ταινίας.

Πρόκειται για την ασπρόμαυρη βωβή ταινία του Γερμανού σκηνοθέτη Βάλτερ Ρούτμαν (Walter Ruttmann) Berlin, Symphony of a Great City, Βερολίνο, συμφωνία μιας μεγαλούπολης. Μια περιπλάνηση στο μεσοπολεμικό Βερολίνο του 1927 που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία της 7ης Τέχνης, αποκαλύπτοντας την πολυσύνθετη πραγματικότητα της γερμανικής μητρόπολης όπως καταγράφεται στη διάρκεια μιας μέρας.

Οι θεατές που θα βρεθούν στην ταράτσα του bios, μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά ασύρματα ακουστικά από τους ανθρώπους του Sssh! Silent Show, επιλέγοντας κάθε φορά ανάμεσα στον ήχο της ταινίας ή το live DJ set που παίζει ζωντανά στο δεύτερο κανάλι των ακουστικών στη διάρκεια της ταινίας.

Μια σινεφίλ συμμετοχική εμπειρία πρόσληψης αγαπημένων ταινιών από το 1927 μέχρι το 1997 που επικεντρώνεται στη διαφορετικότητα της συνθήκης προβολής της. Τις ταινίες και τη μουσική επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.

Special guest: Hior Chronik