Στην Αίθουσα  Τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ παρουσιάζω τη νέα μου ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο η Μαγεία της μνήμης.

Ζωγραφίζω πάντα με εξπρεσιονιστική διάθεση με ακρυλικά  και κάρβουνο ή με λάδι και κάρβουνο σε καμβά ή σε ξύλο και η ψυχή του κάθε έργου μου είναι το σχέδιο.

Στις προηγούμενες ατομικές εκθέσεις δανειζόμουν εικόνες από την καθημερινότητα και τις μετέφερα στον καμβά πλάθοντας με χρώμα τις δικές μου ιστορίες. Σ’ αυτή την έκθεση οι εικόνες είναι βιωματικές είναι των παιδικών μου χρόνων από τη γενέτειρά μου πόλη την Ιτέα Φωκίδος αλλά και το γειτονικό Γαλαξίδι.

Τα ταξίδια είναι πλασμένα από τη μνήμη. Το ταξίδι μπορεί να είναι συνάμα σημείο συνάντησης αλλά και χωρισμού. Κατευόδια, γυναίκες με κοτσίδες, μητέρες, σύζυγοι ναυτικών, με το αγνάντεμα της προσμονής στο πέλαγος, οι άνθρωποι, η θάλασσα. Όπως και τα ταγκό σαν  μικρά ταξίδια που ξεκινούν και τελειώνουν με την αρχή και το τέλος του τραγουδιού.

Επιθυμώ κάθε έργο μου να αντανακλά μνήμες και συναισθήματα προσπερνώντας την απλή περιγραφή, διήγηση, εικονογράφηση με στόχο την ανακάλυψη της ομορφιάς  και της ουσιαστικής αξίας της ζωής.

info: Ο Σπύρος Λύτρας γεννήθηκε στην Ιτέα Φωκίδας το 1971. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε το 1999 με άριστα. Έργα του βρίσκονται στην Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Σύρου και Υδρας, στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


Περισσότερες πληροφορίες: Έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Λύτρα στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης | 5 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2017