Το Ίδρυμα Θεοχαράκη θα φιλοξενήσει στο αμφιθέατρό του, για δύο μοναδικά ρεσιτάλ πιάνου, τη Λορέντα Ράμου, με έργα μπαλέτου των Cage, de Falla, Σκαλκώτα και Prokofiev, την Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάσημα μπαλέτα του πρώτου μισού του 20ού αιώνα στις πιανιστικές τους εκδοχές, γραμμένες από τους ίδιους τους συνθέτες. Ο έρωτας που απειλείται από το θάνατο είναι η κοινή θεματολογία του πρώτου μέρους του ρεσιτάλ με τα έργα Η Λυγερή κι ο Χάρος του Νίκου Σκαλκώτα και αποσπάσματα από τη σουίτα Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Sergei Prokofiev.

Στο δεύτερο μέρος, ο ήχος του πιάνου μεταμορφώνεται με ένθετα αντικείμενα στο εσωτερικό του για τη Bacchanale του John Cage πριν ακουστεί Ο χορός της φωτιάς από το μπαλέτο Ο Μάγος Έρωτας του Manuel de Falla, ένα από τα δεξιοτεχνικότερα έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου.

Η Λορέντα Ράμου έχει αφοσιωθεί στην μουσική για πιάνο του 20ού και 21ου αιώνα, αναδεικνύοντας συχνά το έργο σημαντικών Ελλήνων συνθετών με τις ηχογραφήσεις και τις συναυλίες της. Έχει συμπράξει με σημαντικούς σολίστ και σύνολο τόσο στην Ελλάδα όσο στο εξωτερικό, αποσπώντας εξαιρετικά θετικές κριτικές.