Μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Νηλ Σάιμον, «Σουίτα στο Πλάζα», θα παρουσιαστεί από τις

15 Οκτωβρίου στο θέατρο Αθηνά με τους Μίρκα Παπακωνσταντίνου – Αντώνη Καφετζόπουλο.

Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο. Τρεις ιστορίες  που λαμβάνουν χώρα σε τρεις διαφορετικές πόλεις του κόσμου. Όλα εκτυλίσσονται σε μια  Σουίτα του ξενοδοχείου Πλάζα… στην Νέα Υόρκη, στην Αθήνα και στο Χονγκ-Κόνγκ.

Το έργο  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1968 στην Νέα Υόρκη. Στην Νέα Υόρκη, ένα  παντρεμένο ζευγάρι μετά από 25 χρόνια ξαναέρχεται στο Πλάζα στη σουίτα που πέρασε την νύχτα του μέλιτος, και παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια της συζύγου να επαναφέρει την χαμένη αγάπη.

Στην Ελλάδα ένας διάσημος Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος που έρχεται από το Hollywood, συναντά στην σουίτα μια παλιά του αγάπη που τώρα είναι παντρεμένη με τρία παιδιά και προσπαθεί να την πείσει ότι μετά από όλες τις διασημότητες που έχει γνωρίσει, στο πρόσωπο της συναντά την μοναδική  αληθινή γυναίκα, που έχει γνωρίσει.

Στο Χονγκ-Κόνγκ ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει τις «ανασφάλειες» της κόρη τους, λίγα λεπτά πριν παντρευτεί  έναν πλούσιο Ελληνοκινέζο.

Πρόκειται για ένα έργο που αγαπήθηκε από το παγκόσμιο κοινό! Μια γλυκόπικρη κωμωδία με στοιχεία φάρσας που σχολιάζει με μία ιδιαίτερη ματιά τον γάμο και ότι αυτός επιφέρει… χαρά, παιδιά, πλαστικές, ποτό, κρέμες σύσφιξης, διαζύγια, προβλήματα, έρωτες, γραμματείς, ταξίδια, απομόνωση, αγάπη, οικογένεια, ένα ζεστό σπίτι και… μια Σουίτα στο Πλάζα…

Απόδοση – Διασκευή: Αλέξανδρου Ρήγα, Δημήτρη Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρου Ρήγα
Πρωταγωνιστούν: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Καφετζόπουλος