Κάνεις scrolling στο Ιnstagram και φαντάζεσαι αν θα μπορούσες να είσαι κι εσύ influencer; Σκέφτεσαι πώς η επιχείρησή σου θα προσεγγίσει ψηφιακά τις μεγαλύτερες κοινότητες, για να αναπτύξει τη δραστηριότητά της; Αναρωτιέσαι πώς τα posts σου γίνεται να έχουν τη μέγιστη δυνατή απήχηση και πώς θα φτάσει το κανάλι σου στην κορυφή των αναζητήσεων; Θέλεις να μάθεις πώς θα καταφέρεις να έχεις πιστούς followers; Και τελικά, είναι ο influencer επάγγελμα;

Is this so… you? Εάν ναι, τότε σε περιμένουμε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στο INNOVATHENS powered by Samsung, Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και στην ημερίδα «So Me! Social Media: Posting, Influencing, Engaging», μία ημέρα αφιερωμένη στο συναρπαστικά σύνθετο κόσμο των social media.

Οι top Έλληνες bloggers, youtubers ή/και influencers σε ιδιαίτερα αγαπημένους τομείς, όπως video games, φωτογραφία, μόδα και μαγειρική μοιράζονται μυστικά και insights για τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνούν τις ιστορίες τους. Ομιλίες, Q+A και δημιουργικά workshops από communication experts θα λύσουν όποιες απορίες για την ψηφιακή σου εικόνα και θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τη δυναμική των social media. Μάθε περισσότερα για τους influencers, αλλά και τρόπους με τους οποίους θα μπορούσες να ενισχύσεις τις προσωπικές ή εταιρικές σου σελίδες.

Το «So Me! Social Media: Posting, Influencing, Engaging» είναι εδώ για να ενισχύσεις την αναγνωσιμότητα σου!  Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αγαπημένων bloggers, youtubers ή/και influencers που θα συμμετέχουν καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας. Stay tuned!

Μαζί μας στο INNOVATHENS θα είναι η αγαπημένη influencer & blogger για healthy lifestyle και Tropical Blissful Living Lady Papaya (Ελπινίκη Χαγιά), ο αρχιτέκτονας, drone photographer και Instagrammer Spathumpa (Κώστας Σπαθής) με τις εντυπωσιακές και γεωμετρικών μοτίβων φωτογραφίες, o μοναδικός YouTuber Lynx (Χρήστος Μονοκρούσος) που με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο τίποτα δεν αφήνει ασχολίαστο και ένας guest-έκπληξη! Το δυναμικό αυτό πάνελ για την εικόνα που θέλεις να έχεις στα social media συντονίζει ο Νώντας Σταυράκης, Marketing and Public Relations manager στην Sprayground Greece και υπεύθυνος του δικτύου influencers του gamespace.gr.

Φυσικά, το fashion δε θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια εκδήλωση και γι’ αυτό η influencer, instagrammer & blogger the fashion reporter (Λουκία Σανιδά) οργανώνει το workshop «Ο ινφλουένσερ ο σωστός!». Η διακεκριμένη Lifestyle Blogger στα φετινά Marie Claire Blog Awards θα μιλήσει για το πρωτότυπο content που δημιουργεί, την επεξεργασία φωτογραφιών και για το πώς έχει κάνει επάγγελμα τα αγαπημένα της ενδιαφέροντα fashion-travel-food μέσα από τα social media.

Last but not least, η δική μας Γιώτα Ζώη, Social Media Manager της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα hands-on workshop για το ψηφιακό marketing ενός πολύπλευρου πολιτιστικού οργανισμού και κυρίως τον τρόπο που προσεγγίζονται τα διαφορετικά κοινά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

16.30 – 17.30 |  «So Technopolis!» – workshop με τη Γιώτα Ζώη, Social Media Manager Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων

17.30 – 18.30  |  «Ο ινφλουένσερ ο σωστός» – workshop με τη the fashion reporter, influencer, instagrammer & blogger

19.00  | «So Me! Social Media: Posting, Influencing, Engaging» – open discussion με τη Lady Papaya, το Spathumpa, το Lynx κι ένα guest-έκπληξη. Moderator  ο Νώντας Σταυράκης.

Σχετικά με το Digital Citizen

Το Digital Citizen είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή γνώση που διοργανώνει το INNOVATHENS powered by Samsung, από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο του 2018, και περιλαμβάνει workshops, συζητήσεις, ομιλίες και ημερίδες σε 4 ενότητες, η καθεμιά με διαφορετική θεματική: Digital Skills, Digital Safety, Public Opinion & Social Media και Data Journalism & Fake News.