Μετά από μία μακρά περίοδο καραντίνας και περιορισμών λόγω πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και στις περισσότερες χώρες του Δυτικού κόσμου, ήρθε η ώρα για τους πολίτες να ξαναρχίσουν να βγαίνουν έξω. Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ σπίτι;

Σε μια περίοδο που εύλογα χαρακτηρίζεται ως αφετηρία χαλάρωσης του εγκλεισμού, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ που υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development), πραγματοποιούν την Τετάρτη 26 Μαΐου στις 18:30 μια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Στο δρόμο: Μια συζήτηση για την Αστεγία με Αστέγους».

Με την πολύτιμη συμβολή της ομάδας του Περιοδικού Δρόμου «Σχεδία», οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ δίνουν τον λόγο σε 5 Αστέγους, και συζητούν μέσα από την δική τους πραγματικότητα για την ζωή, τις ανάγκες τους και το γεγονός ότι η Αστεγία θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, παρά την πιθανή ψευδαίσθηση της κοινωνίας για το αντίθετο.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας εδώ: snfdialogues.org/questions

Για να παρακολουθήσετε το επόμενο webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ με τίτλο «Στο δρόμο: Μια συζήτηση για την Αστεγία με Αστέγους»
πραγματοποιήστε online εγγραφή εδώ: eventora.com

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Λίγα λόγια για τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ

Μέσα από τη μηνιαία σειρά εκδηλώσεων ΔΙΑΛΟΓΟΙ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιδιώκει να παρουσιάζει ανθρώπους που με το έργο, τη δράση, τον λόγο τους εμπνέουν, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικό χώρο, ενδεχομένως και χώρα, ο καθένας. Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ φωτίζουν πτυχές των κύριων θεματικών στις οποίες δραστηριοποιείται το ΙΣΝ: Τέχνες και Πολιτισμός, Παιδεία, Υγεία και Αθλητισμός και Κοινωνική Πρόνοια. Μέσω των δωρεάν και ανοιχτών για το κοινό εκδηλώσεων, το ΙΣΝ ευελπιστεί να ενθαρρύνει συζητήσεις γύρω από καίρια ζητήματα, να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, να παρουσιάσει ανθρώπους που εμπνέουν ένα νέο τρόπο σκέψης και να χτίσει γέφυρες συνεργασίας μεταξύ προσώπων και ομάδων, σε όλο τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις παρουσιάζονται με μια ευέλικτη, ακόμη και διαφορετική κάθε φορά μορφή, βάσει της εκάστοτε θεματικής και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πάνελ, συζητήσεις και παρουσιάσεις.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ είναι ελεύθεροι για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας. Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο SNF.org και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ, έχουν ενταχθεί στον πυλώνα «Inside the Box» του iMEdD, με στόχο τον εμπλουτισμό τους μέσα από τη δημοσιογραφική ταυτότητα του Οργανισμού. Ο πυλώνας Inside the Box έχει αποστολή την διάχυση ιδεών, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών αλλά και την στρατηγική καθοδήγηση και υλοποίηση έργων που αφορούν στις δράσεις του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι απόψεις των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις ΔΙΑΛΟΓΟΙ, είτε αυτοί συμμετέχουν ως εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και οργανισμών είτε αυτοπροσώπως, εκφέρονται ελεύθερα, χωρίς πρότερη παρέμβαση ή υπόδειξη, εκφράζοντας την προσωπική γνώμη των συνομιλητών, κάθε φορά, αλλά όχι απαραίτητα τις θέσεις και τις απόψεις είτε του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είτε του iMEdD.. Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.