Το θέατρο Αθηνά παρουσιάζει το έργο Ο καραγκιόζης προφήτης, του μεγάλου μας λαϊκού καλλιτέχνη Ευγένιου Σπαθάρη, για την χειμερινή περίοδο σε θεατρική παράσταση, με τίτλο …σκιών  καμώματα…

Έξι ταλαντούχοι ηθοποιοί, με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Τάκη Βαμβακίδη στο ρόλο του Καραγκιόζη και τον Γιάννη Ζουμπαντή στο ρόλο του Κολλητηριού, και φιλική συμμετοχή του Γιάννη  Μποσταντζόγλου στο ρόλο του Μπαρμπα-Γιώργου, ενσαρκώνουν επί σκηνής τις φιγούρες του Ευγένιου Σπαθάρη, σε μια σπαρταριστή κωμωδία, που θα γεμίσει τα χειμερινά πρωινά  μικρών και μεγάλων, με τα μηνύματα και το γέλιο που μπορεί να προσφέρει η ποιότητα της λαϊκής μας παράδοσης!

Λίγα λόγια για το έργο: Στο σαράι, μετά το θάνατο του Ζαρκαζίτ Πασά, τη διοίκηση αναλαμβάνει ο γιός του. Θέλοντας να τακτοποιήσει εκκρεμείς υποθέσεις, αποφασίζει να καλέσει όσους δούλευαν στην υπηρεσία του πατέρα του και να τους εξοφλήσει για τα δεδουλευμένα.

Ο Καραγκιόζης μυρίζεται λεφτά και η πείνα του τον κάνει να σκαρφιστεί ένα τρόπο ώστε να εισπράξει κι αυτός!  Όταν αποκαλύπτετα το κόλπο του, καλείται να σκαρφιστεί ένα ξεκαρδιστικό τέχνασμα για να σώσει τη ζωή του ίδιου και του κουμπάρου του Νιόνιου που άθελά του είχε εμπλακεί στην υπόθεση!