Μια φωνή που μοιάζει απίστευτα με εκείνη της Σκάρλετ Γιόχανσον (Scarlett Johansson): Μπροστά στις κατηγορίες ότι αντέγραψε τη φωνή της διάσημης ηθοποιού μέσω του ChatGPT, ο γενικός διευθυντής της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, ζήτησε σήμερα συγγνώμη, ανακοινώνοντας την απόσυρση της Sky, της φωνής που δημιουργήθηκε μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

«Από σεβασμό προς την κυρία Γιόχανσον, αναστείλαμε τη χρήση της φωνής της Σκάι στα προϊόντα μας. Ζητάμε συγγνώμη από την κυρία Γιόχανσον που δεν επικοινωνήσαμε καλύτερα», επισημαίνει ο Σαμ Άλτμαν, σύμφωνα με μια δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο το OpenAI.

Η πρωταγωνίστρια κατηγορεί την εταιρεία, όπως και τον επικεφαλής της, ότι εσκεμμένα και χωρίς εκείνη να το γνωρίζει αντέγραψαν τη φωνή της. «Σοκαρίστηκα, νιώθω οργή και δυσπιστία που ο Άλτμαν ανέπτυξε μια φωνή η οποία έμοιαζε τόσο τρομακτικά στη δική μου, σε βαθμό τέτοιο που οι στενότεροι φίλοι μου και τα ΜΜΕ να μην μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά», τόνισε η ίδια σε ένα δελτίο τύπου, το οποίο δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Scarlett Johansson by Gage Skidmore 2 via Wiki Commons