Ο Simon Singh έρχεται για να δώσει μία και μοναδική διάλεξη με τίτλο «Από τα θεωρήματα στα γιατροσόφια, από την κρυπτογραφία στην κοσμολογία και την οικογένεια Simpson». Στη διάλεξη αυτή θα εισάγει το κοινό στο σύμπαν των πολυβραβευμένων βιβλίων του.

Το πρώτο βιβλίο του, Το τελευταίο θεώρημα του Φερμά, μεταφράστηκε σε 32 γλώσσες και εξοικείωσε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο με τα μυστήρια των μαθηματικών. Το δεύτερο βιβλίο του, Κώδικες και μυστικά, αποκάλυψε τα μυστικά της κρυπτογραφίας, ενώ το τρίτο, Big Bang, καταπιάστηκε με τη θεωρία της μεγάλης έκρηξης. Το βιβλίο του, Θεραπεία ή απάτη; έθεσε άβολα ερωτήματα σχετικά με την εναλλακτική ιατρική και το τελευταίο, με τίτλο, Τα μυστικά μαθηματικά των Simpson, εξηγεί πώς οι δημιουργοί της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς The Simpsons επιδιώκουν να εμφυσήσουν στους τηλεθεατές το ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και τις επιστήμες.

Simon Singh

Ο Simon Singh γεννήθηκε το 1964 στο Somerset της Αγγλίας από Ινδούς γονείς. Σπούδασε φυσική στο Imperial College και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στη φυσική στοιχειωδών σωματιδίων στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και στο CERN. Το 1996 στο πλαίσιο της σειράς BBC Horizon σκηνοθέτησε ένα από τα πιο επιτυχημένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν ποτέ στη βρετανική τηλεόραση σχετικά με την επίλυση του περίφημου «τελευταίου θεωρήματος του Φερμά» από τον μαθηματικό Andrew Wiles, για το οποίο κέρδισε το βραβείο BAFTA. Μετά από αυτό, έγραψε βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης τα οποία έγιναν best-sellers διεθνώς. Σήμερα ζει στο Λονδίνο, αρθρογραφεί συχνά στην εφημερίδα Guardian και δίνει διαλέξεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η διάλεξη πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Hub Science. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.