Βασισμένη στο best-seller μυθιστόρημα του James Clavell (Τζέιμς Κλαβέλ), η νέα σειρά «Shōgun» έρχεται τον Φεβρουάριο του 2024  αποκλειστικά στο Disney+ στην Ελλάδα.

Η μίνι σειρά 10 επεισοδίων είναι δημιουργία των Rachel Kondo και Justin Marks, με πρωταγωνιστές τον παραγωγό Hiroyuki Sanada και τους Cosmo Jarvis και Anna Sawai που ηγούνται ενός κορυφαίου Ιαπωνικού καστ. Η παγκοσμίως πολυαναμενόμενη σειρά, έρχεται αποκλειστικά στο Disney+ στην Ελλάδα, τον Φεβρουάριο του 2024.

Το «Shōgun», παραγωγής FX, είναι μια πρωτότυπη τηλεοπτική μεταφορά του best-seller μυθιστορήματος του James Clavell. Μια δημιουργία από τους Justin Marks και Rachel Kondo, η μίνι σειρά, 10 επεισοδίων, διαδραματίζεται στην Ιαπωνία το 1600, εν μέσω ενός καθοριστικού εμφυλίου πολέμου. Ο παραγωγός Hiroyuki Sanada πρωταγωνιστεί ως Lord Yoshii Toranaga, ο οποίος μάχεται για τη ζωή του, καθώς οι εχθροί του στο Συμβούλιο των Αντιβασιλέων ενώνονται εναντίον του. Όταν ένα μυστηριώδες ευρωπαϊκό πλοίο βρίσκεται ακυβέρνητο κοντά σε ένα ψαροχώρι, ο Άγγλος κυβερνήτης του, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), έρχεται φέρνοντας μυστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Toranaga να ανατρέψει την εξουσία και να μειώσει την τρομερή επιρροή των εχθρών του Blackthorne, των Ιησουιτών ιερέων και των Πορτογάλων εμπόρων. H μοίρα του Toranaga και του Blackthorne συνδέονται άρρηκτα με τη μεταφράστριά τους, Toda Mariko (Anna Sawai), μια μυστηριώδη χριστιανή ευγενή, τελευταία απόγονο μιας ατιμασμένης γενιάς. Ενώ υπηρετεί τον άρχοντά της μέσα σε αυτό το βεβαρημένο πολιτικό τοπίο, η Mariko πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στη σχέση της με τον Blackthorne, τη δέσμευσή της στην πίστη της, η οποία την έσωσε και το καθήκον της προς τον εκλιπόντα πατέρα της.

Η σειρά περιλαμβάνει διακεκριμένο Ιαπωνικό καστ, γεγονός πρωτόγνωρο για Αμερικανική παραγωγή. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται ο Tadanobu Asano ως Kashigi Yabushige, ένας διαβόητος δολοφόνος και στενός σύμμαχος του Toranaga, ο Hiroto Kanai ως Kashigi Omi, νεαρός ηγέτης στο μικρό ψαροχώρι όπου βρέθηκε το πλοίο του Blackthorne, ο Takehiro Hira ως Ishido Kazunari, ένας ισχυρός γραφειοκράτης που είναι ο κύριος αντίπαλος του Toranaga, η Moeka Hoshi ως Usami Fuji, μια χήρα που πρέπει να βρει νέο σκοπό για τον αγώνα του άρχοντά της, ο Tokuma Nishioka ως Toda Hiromatsu, έμπιστος στρατηγός και στενός φίλος του Toranaga, ο Shinnosuke Abe ως Toda Hirokatsu (Buntaro), ζηλιάρης σύζυγος της Mariko, ο Yuki Kura ως Yoshii Nagakado, θρασύς γιος του Toranaga με έντονη επιθυμία να αποδείξει την αξία του και η Fumi Nikaido ως «Ochiba no Kata», αξιοσέβαστη μητέρα του διαδόχου η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει τέλος στην εξουσία του Toranaga και στην απειλή του απέναντι στην εξουσία του γιου της.

Το «Shōgun» είναι μια δημιουργία των Rachel Kondo και Justin Marks, με τον Marks να εκτελεί χρέη δημιουργού και εκτελεστικού παραγωγού. Επίσης, εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca και Kondo. Ο Hiroyuki Sanada εκτελεί χρέη παραγωγού ενώ η σειρά είναι παραγωγή της FX Productions.

Photo Credit: ©2023 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες.