Νέο δισκογραφικό βήμα με παραδοσιακά και όχι μόνο τραγούδια στην τουρκική και στην ελληνική γλώσσα κάνει η Ντιλέκ Κoτς, που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο συγκρότημα Καφέ Αμάν και από το soundtrack της ταινίας Πολίτικη Κουζίνα. Sevdalim aman τιτλοφορείται η προσωπική δισκογραφική δουλειά της, με τη συμμετοχή της Γλυκερίας.

Στο νέο της δίσκο περιέχονται τραγούδια που αγαπήθηκαν εξίσου και από τις δύο μεριές του Αιγαίου, από την παραδοσιακή μέχρι και την πρόσφατη λαϊκή μουσική των δύο λαών. Από τα γλυκά σου μάτια/Sallasana sallasana, Ας βαστήξει αυτός ο μπάλος/Beberim oglan, Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα/Sevdalim aman και Έξω ντέρτια και καημοί/ Pencereden ay dogdu είναι τα τέσσερα τραγούδια τα οποία τραγουδούν μαζί η Ντιλέκ και η Γλυκερία.

Όσο για το ξεκίνημα της Ντιλέκ Κoτς, τα πρώτα μουσικά της βήματα την οδήγησαν στην Ακαδημία Κωνσταντινούπολης, στο σύλλογο πολιτισμού και τέχνης και στη χορωδία του Ruhi Su, ο οποίος έγινε γνωστός και σύμβολο διανόησης για την επεξεργασία και την παρουσίαση της τουρκικής λαϊκής μουσικής.

Η Ντιλέκ Κoτς  έχει μοιραστεί τη σκηνή με αξιόλογους Τούρκους αλλά και Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Μαρία Φαραντούρη, ο Μίμης Πλέσσας, ο Παντελής Θαλασσινός, η Γλυκερία, η Νένα Βενετσάνου και πολλοί άλλοι.