Ο Κινητήρας και η Αντιγόνη Γύρα διοργανώνουν ένα σεμινάριο χοοργραφίας με θέμα τη χορογραφική σύνθεση.

Μια ανθρώπινη μελέτη πάνω στη χορογραφική δημιουργία. Πώς χρησιμοποιώ τις δεξιότητες και τις αδυναμίες των ερμηνευτών για να πλησιάσω στο προσωπικό μου όραμα.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η χορογραφική σύνθεση.

Κάθε συμμετέχοντας θα δημιουργήσει με ομάδα της επιλογής του μια μικρή χορογραφία, περνώντας από όλα τα στάδια της έμπνευσης, του casting, του brainstorming, της οργάνωσης της ιδέας, του αυτοσχεδιασμού καθώς και της τελικής σύνθεσης. Στο τέλος θα γίνει προσομοίωση της «παραγωγής» με κοστούμια, αντικείμενα, φωτισμό.

Ο τρόπος με τον οποίο οι εν δυνάμει χορογράφοι θα δημιουργήσουν είναι ανθρωποκεντρικός και δίνει έμφαση κυρίως στο πώς οι άνθρωποι-ερμηνευτές επηρεάζουν τη δημιουργική διαδικασία και πώς ο χορογράφος-συντονιστής εμπνέεται από αυτούς χωρίς να χάνει τον αρχικό του στόχο.

Κάθε συμμετέχοντας-χορογράφος μπορεί να προσκαλέσει από ένα έως τέσσερα άτομα-ερμηνευτές (oικονομική συνεισφορά ερμηνευτών-προσκεκλημένων με donation).

Μέγιστος αριθμός χορογράφων: 12.

Θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο τέλος του σεμιναρίου.

Η Αντιγόνη Γύρα είναι δημιουργός παραστάσεων χορού και θεάτρου, βίντεο αρτ και μάνα τριών παιδιών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του LABAN CENTRE LONDON απ΄όπου απέσπασε το Βραβείο Χορογραφίας Αποφοίτων το 1993. Το 1996 ίδρυσε την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα (kinitiras.com) με την οποία έχει χορογραφήσει πλειάδα έργων έως σήμερα κι έχει οργανώσει σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις για θέματα χορού και θεάτρου. Το Δεκέμβριο του 2008 δημιούργησε το πρώτο residency centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το Κινητήρας studio (www.kinitirastudio.com) μαζί με τη Βίκυ Αδάμου και τη Φλώρα Καλομοίρη. Είναι εθελόντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας. Εκεί εμπνεύστηκε τη δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ που φέρνει το χορό στα δημοτικά σχολεία (www.ekplixi.com).