Το θέατρο Άβατον παρουσιάζει το έργο του Σάκη Σερέφα με τίτλο «Σεμινάριο Βλακείας»…

… από τις 27 Φεβρουαρίου έως 25 Απριλίου 2013, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.

Ποιος είναι βλάκας και ποιος ευφυής; Ποιο είναι το όριο ανάμεσα στη βλακεία και την εξυπνάδα; Και πόσες βλακείες μένουν ατιμώρητες τη στιγμή που ευφυείς πράξεις θάβονται για πάντα;

Ένας μονόλογος με έντονα κωμικοτραγικά στοιχεία για τη «βλακεία» που συχνά προσάπτουμε και μας προσάπτουν με ευκολία.  Μέσα από έναν ρέοντα και ζωντανό λόγο, αναδεικνύεται ο πυρήνας της ανθρώπινης φύσης και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας επιβάλλουν ένα απάνθρωπο πρότυπο ζωής σε κοινωνικό, πολιτικό και προσωπικό επίπεδο.

Στο Θέατρο «Άβατον»  (Ευπατριδών 3,  Γκάζι), κάθε Τετάρτη και Πέμπτη (από 27 Φεβρουαρίου  έως 25 Απριλίου 2013), παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «Σεμινάριο Βλακείας» του Σάκη Σερέφα – η τελευταία διάλεξη ενός καθηγητή, του εισηγητή, στους τελειόφοιτους ενός σύγχρονου τεχνοκρατικού κολεγίου.
Το «μάθημα ζωής» του εισηγητή είναι ένα στοχαστικό παραλήρημα πάνω στη διαχρονική αξία της βλακείας ως αντίδοτο στην τετράγωνη και συχνά ανελέητη λογική της εποχής μας. Ο Σάκης Σερέφας μας δείχνει με γλυκόπικρο τρόπο  ότι σε έναν κόσμο όπου τα μεγαλύτερα εγκλήματα γεννιούνται μέσα σε μυαλά ευφυών ανθρώπων, μια δόση βλακείας  θα έκανε τις ζωές όλων μας πιο νηφάλιες.

Ταυτότητα  της παράστασης
Κείμενο: Σάκης Σερέφας
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος 
Μουσική επιμέλεια: Γιάννα Κούλα, Αχιλλέας Κάππης
Σκηνικά – Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος
Το κοστούμι επιμελήθηκε ο: Τάκης Στεφάνου


Στο ρόλο του Εισηγητή ο Κωνσταντίνος Μπάζας