Το Θέατρο Βασιλάκου θα φιλοξενήσει φέτος στη σκηνή του ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών και το έργο του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, Σε στενό οικογενειακό κύκλο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Μαστοράκη.

Πρόκειται για μία κωµωδία διανθισμένη µε ειρωνεία… μια κωμωδία λεπτών αποχρώσεων… Το έργο γλαφυρά απεικονίζει πώς ο άνθρωπος σχεδόν γελοιοποιείται μπροστά στις αξεπέραστες επιθυμίες του. Ένα πορτραίτο της απληστίας και του νεοπλουτισμού, ταιριάζει γάντι στη σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία.

Ο πλούσιος και αυτάρεσκος έμπορος Μπαλσόφ σχεδιάζει να κηρύξει εικονική πτώχευση για να διαφύγει από τους δανειστές του… Στήνει μια απάτη με τον έμπιστο υπάλληλό του Ποτκαλύτσιν και τη συνεργασία του επιτήδειου δικηγόρου Ρισπολσένσκι.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν όταν ο υπάλληλος επωφελείται της κατάστασης διεκδικώντας τα πάντα! Καταπατά τους όρους της συμφωνίας, παντρεύεται την κόρη του αφεντικού, αποκτά περιουσία και αρνείται να σώσει τον πλέον πεθερό του από τα δεσμά της φυλακής…

Παίζουν οι ηθοποιοί: Παύλος Χαικάλης , Ελένη Καστάνη, Φώτης Σπύρος, Ελένη Ουζουνίδου, Ηλεάνα Μπάλλα, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Ασπασία Κοκόση. Μετάφραση: Γ. Δεπάστας.