Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου και cd «Aνάσες» με στίχους του Κωνσταντίνου Στρατή, μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και του Θαλή Τριανταφύλλου.

Στον ασφυκτικά γεμάτο φιλόξενο χώρο του Arthens (Aιόλου 77 και Ευριπίδου) η Ελένη Δήμου, ο Κώστας Μακεδόνας, η Κατερίνα Κούκα, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Φαίη Μάτσου, που ερμήνευσαν ζωντανά τα τραγούδια του cd, καταχειροκροτήθηκαν. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και το άκουσμα του τραγουδιού ‘Η σκόνη’ από τον Χρ. Δάντη, που δεν ήταν παρών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό που κυρίως επισήμαναν οι ομιλητές της βραδιάς: ο Κώστας Μπαλαχούτης, συγγραφέας και διευθυντής του μουσικού περιοδικού Όγδοο, ο ηχολήπτης της θρυλικής Columbia Γιάννης Παπαϊωάννου αλλά και η Ευδοκία Πετροπούλου, καρδιολόγος, στενή συνεργάτης του Μαγκντί Γιακούμπ, ήταν η ανέλπιστη τρυφερότητα του Κωνσταντίνου Στρατή, όπως αυτή υποδηλώνεται από τους στίχους του.

Ενώ εργάζεται ως γενικός χειρουργός, επάγγελμα το οποίο έχουμε συνδυάσει με τελείως διαφορετικό ύφος, μπορεί και ήθος κάποιες φορές, διατηρεί την ευαισθησία του και την εκδηλώνει στο χόμπι του, που είναι η στιχουργική. Τα σχόλια και οι θερμές αντιδράσεις του κοινού, που παραβρέθηκε στην παρουσίαση, προς τον στιχουργό – χειρουργό εμπεριείχαν τον αιφνιδιασμό, που συνοψιζόταν στη φράση: «Μας εξέπληξες ευχάριστα».

Τη βραδιά παρουσίασε ο Αλέξανδρος Καρατζάς. Το βιβλίο «Ανάσες», που κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Φίλντισι, περιλαμβάνει 51 στίχους του Κ. Στρατή και το cd 6 τραγούδια.