Η Knot Gallery παρουσιάζει την παράσταση «Σε Κατάσταση Εξαίρεσης» του Falk Richter, η οποία θα παρουσιαστεί τον Μάιο και συγκεκριμένα στις

6,7,8,11,12,13,14,15,18,19,20,21,22 Μαΐου 2011.

Στο έργο του «Σε Κατάσταση Εξαίρεσης»* (2007) ο Falk Richter δανείζεται τον τίτλο από το νομικό λεξιλόγιο προκειμένου να αποκαλύψει το σύστημα παραγωγής φοβικών συνδρόμων που υφίσταται ο σύγχρονος άνθρωπος και το πώς αυτά οδηγούν στην αποκοινωνικοποίηση και τον εγκλεισμό. Ο ίδιος ο τίτλος του έργου υπονοεί μια κατάσταση που προκύπτει απο την αναστολή του κανόνα.

Ένας άντρας μια γυναίκα ένα παιδί συμβιώνουν σε ένα προστατευόμενο οικισμό. \’Εγκλειστοι σε καθεστώς ασφαλείας τα μέλη μιας θεμελιώδους κοινωνικής ομάδας γίνονται πόλοι αντιπαράθεσης-πολεμούν το ένα το άλλο. Το όριο που χωρίζει τους προνομιούχους απο τους μη γίνεται αδιευκρίνιστο.

Πρόκειται για μία αλληγορία για την επιθυμία μας να βρισκόμαστε πάντα στην ευνοούμενη πλευρά. Στόχος του εγχειρήματος είναι η απομυθοποίηση αφενός της κεντρικής για το έργο έννοιας της εξαίρεσης αφεταίρου για την σημασία της στην δομή της σύγχρονης συνείδησης στο πεδίο των διαπροσωπικών σχέσεων.

*Κατάσταση Εξαίρεσης: Το δικαίωμα της εξουσίας να αποφασίζει την αναστολή της κανονικότητας που εγγυώνται οι νόμοι και το σύνταγμα μπροστά στον εκάστοτε κίνδυνο πολέμου, επανάστασης,τρομοκρατίας ή οικονομικής κατάρρευσης.

Σκηνοθεσία-Μετάφραση: Νίκος Καμόντος
Δραματουργία: Νίκος Φλέσσας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γεωργία Χαϊκάλη
Σκηνογραφία: Παύλος Καπάλας
Σύνθεση Φωτισμού: Λίνος Μεϊντάνης
Μουσική Σύνθεση: Νίκος Βελιώτης

Άντρας: Ηλίας Ζερβός
Γυναίκα: Ρινιώ Κυριαζή
Παιδί: Πολυξένη Ακλείδη

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe Αθηνών