Η ταινία Scooby-Doo, είναι έτοιμη να βγει στη μεγάλη οθόνη για να μας αφηγηθεί την προέλευση του Scooby-Doo και να εξιστορήσει το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία των Mystery Inc.

H ταινία SCOOBY DOO! αποκαλύπτει πως συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο αχώριστοι φίλοι Σκούμπι και Σάγκι και πώς συνεργάστηκαν με τους νεαρούς ντετέκτιβ Φρεντ, Βέλμα και Δάφνη για να φτιάξουν τους διάσημους Mystery Inc. Έχοντας στο ενεργητικό τους εκατοντάδες λυμένα μυστήρια, ο Σκούμπι και η παρέα του έρχονται τώρα αντιμέτωποι με το πιο δύσκολο στην καριέρα τους: την απελευθέρωση του σκύλου φάντασμα Κέρβερους. Καθώς παλεύουν για να σταματήσουν μία παγκόσμια «σκυλοαποκάλυψη», ανακαλύπτουν τη μυστική «κληρονομιά» και τον προορισμό του Σκούμπι, που είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο κανείς τους μπορούσε ποτέ να φανταστεί…

Για την ταινία SCOOBY DOO! δανείζουν τις φωνές τους οι Κίρσι Κλέμονς ως Ντι Ντι, Ζακ Έφρον ως Φρεντ, Γουίλ Φόρτε ως Σάγκι, Τζέισον Άισακς ως ο κακός Ντικ Ντάσταρντλι, Κεν Τζεόνγκ ως Ντάινομουτ, Τρέισι Μόργκαν ως Κάπτεν Κέιβμαν, Τζίνα Ροντρίγκεζ ως Βέλμα, Αμάντα Σέιφριντ ως Δάφνη, ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Μαρκ Γουόλμπεργκ ως Μπλου Φάλκον και ο Φρανκ Γουέλκερ ως Σκούμπι Ντου.

Σκηνοθέτης της ταινίας SCOOBY DOO! είναι ο Τόνι Σέρβον, υποψήφιος για βραβείο Annieμε την ταινία “Space Jam” και δύο φορές υποψήφιος για Emmy για το “Duck Dodgers”.