Η θεατρική ομάδα Άπλετοι Κήποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων παρουσιάζει την παράσταση \»ScarS – εντός

παραδίδονται μαθήματα αγωνιστικής οδήγησης δια τυφλούς\» την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουλίου 2011, στις 9.15 μ.μ. στο Ανοιχτό Θεατράκι Φλώρου και Λάμψα στους Αμπελόκηπους.

Μέσα από κείμενα και χαρακτήρες των Αρραμπάλ (Νεκροταφείο Αυτοκινήτων), Κόου (Ο ιδιωτικός βίος του Μάξουελ Σιμ), Σαρτρ (Κεκλεισμένων των θυρών), Κριμπ (Απόπειρες), Ντουράνγκ (Γελώντας άγρια), Γκαρσία (Είσαστε όλοι σας καθάρματα), καθώς και δημιουργίες της ίδιας της ομάδας που προέκυψαν μέσα από μία μεγάλη περίοδο εργαστηρίων, προσπαθούμε να αποτυπώσουμε τη βία και τη σκληρότητα σαν κομμάτι του σύγχρονου βίου, τη βία που ασκεί και ταυτόχρονα δέχεται ο άνθρωπος.

Τι μπορεί να ζήσει κανείς σ\’ ένα νεκροταφείο αυτοκινήτων; Από που ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι; Πόσο καιρό βρίσκονται εδώ; Θύματα και θύτες. Βασανιστές και βασανιζόμενοι. Δεν θα ακούσουμε ποτέ τα ονόματά τους. Οι ιδιωτικοί βίοι τους γίνονται δημόσιοι, κεκλεισμένων των θυρών. Απελπισμένες απόπειρες ζωής… γελώντας άγρια εν τω μέσω αδυσώπητης θλίψης. Κάποιος φωνάζει ολοένα, \»Είσαστε όλοι σας καθάρματα\». Κλείσε τα αυτιά σου.

Με αυτό το σωρό από λέξεις, κάποτε φθαρμένες, κάποτε καλογυαλισμένες και κάποτε κοφτερές σαν κομμάτι γυαλί ή μέταλλο, συναρμολογούμε την πραγματικότητα μιας κοινωνίας που είναι πάντα πρόθυμη να καταλογίσει ευθύνες, μα ποτέ να τις αναλάβει.

Δραματουργική Επεξεργασία / Σκηνική Διδασκαλία: Αφροδίτη Παρζακώνη

Πρωτότυπη Μουσική Επένδυση: Νίκος Χαλβατζής (Ηλ. Κιθάρα/Μπαγλαμάς) Νίκος Πλατιάς (Φωνή/Κιθάρα) Χρήστος Τόλης (Πλήκτρα)

ΑΠΛΕΤΟΙ ΚΗΠΟΙ- Η ΟΜΑΔΑ

Η Θεατρική ομάδα – εργαστήρι \»Άπλετοι Κήποι\», του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, δημιουργήθηκε το 2002. Απευθύνεται σε όλους εκείνους που επιθυμούν μιαν άλλη προσέγγιση του θεατρικού φαινομένου.

Με βασική μέθοδο το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και μέσα από την τεχνική της Σωματικής Έκφρασης, της διαδικασία της Αναπαράστασης και το Παιχνίδι των Ρόλων, οι συμμετέχοντες εμπλέκονται σε μια καθαρά βιωματική διαδικασία όπου αναπτύσσουν και καλλιεργούν τα εκφραστικά τους μέσα – Κίνηση/Έκφραση/Λόγος – πειραματίζονται, αυτοσχεδιάζουν, τροποποιούν, επινοούν, μετασχηματίζουν, παίζοντας με το τρίπτυχο ΔΟΜΗ – ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ – ΣΥΝΘΕΣΗ.

Στόχος η ανακάλυψη – τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο – των άπειρων δυνατοτήτων του ανθρώπου, η ανάπτυξη και διοχέτευσή τους σε μια δημιουργική θεατρική έκφραση μέσα από το πρίσμα του επαγγελματικά υπεύθυνου ερασιτεχνισμού.

Υπεύθυνη της ομάδας από το 2002 μέχρι σήμερα – και για όσο θα υπάρχουμε – είναι η Αφροδίτη Παρζακώνη, Παιδαγωγός Θεάτρου, Σκηνοθέτης, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού.