Η εικαστική έκθεση «SAVE» σε επιμέλεια Γιώργου Τσεριώνη πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ στα πλαίσια της νέας του διεθνούς παραγωγής «P.I.G.S. / Σωτηρία», σε Σύλληψη – Σκηνοθεσία Mαρίλλης Mαστραντώνη.

SAVE: Να γίνει ασφαλής, να αποκτήσει ασφάλεια, να προστατευτεί από τραυματισμό, καταστροφή ή οποιουδήποτε είδους κακό, να γλυτώσει έναν επικείμενο κίνδυνο, να σώσει ένα σπίτι…

Στην έκθεση οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες καταθέτουν ένα κριτικό σχόλιο πάνω στη σχέση της σύγχρονης πολιτισμικής και πολιτικής συνθήκης στη χώρα μας, με εκείνες τις ρωγμές στην οπτική της νεωτερικότητας που ώθησαν κάποτε στο ρομαντικό αίτημα για μια «συνολική εμπειρία της Ουτοπίας», πέραν του περιορισμού της απόστασης, ξεπερνώντας τον χώρο και τον χρόνο. Τέλος ή αρχή του εφιάλτη, του οικείου ως εφιάλτη ή μήπως άνοιγμα σε μια νέα οικειότητα; Κάθε απάντηση μένει εκκρεμής, ώσπου ο θεατής να ψάξει για την ενδεχόμενη συμμετοχή του στο σύμπαν της εικόνας και μέσα απ’ αυτό το ταξίδι να βρει τη δική του γενέθλια γη.

Με αφορμή τις παραπάνω σκέψεις ως ζητούμενο, η έκθεση διαπραγματεύεται τις συνθήκες προστασίας, διάσωσης, ίασης από πιθανό κίνδυνο σε ένα ηθικά μεταβαλλόμενο κόσμο.

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Ανδρέας Βούσουρας, Λίνα Γάκη, Γιώργος Γύζης, Μπάμπης Καραλής, Georgia Κοtretsos, Κωνσταντίνος Λαδιανός, Βίλλυ Μανωλάκου, Νίκος Παλαιολόγος, Λία Πέτρου, Νατάσσα Πουλαντζά, Γιάννης Σινιόρογλου, Κωνσταντίνος Σταματίου, Μαρία Τσαγκάρη, Γιώργος Τσεριώνης, Πάνος Φαμέλης, Έφη Φουρίκη, Γιάννης Χριστάκος, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης

Με την υποστήριξη του Eυρωπαϊκού Πολιτιστικού Ιδρύματος