Μέσα από τις 14 χορογραφίες της παράστασης “Shadows” το κοινό θα γνωρίσει στο Ηρώδειο την ιέρεια του Flamenco, τη Sara Baras!

H παράσταση “Shadows” δημιουργήθηκε για να σηματοδοτήσει την εικοστή επέτειο της “Sara Baras Flamenco Ballet Company”. Το κεντρικό θέμα είναι η “Farruca”, ένας χορός που συνοδεύει την πολυτάλαντη καλλιτέχνη στην εικοσάχρονη καριέρα της και χάρη σε αυτόν έχει κάνει πολυάριθμες επιτυχίες και έχει, σταδιακά εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα. Η σπουδαιότερη χορεύτρια Flamenco στον κόσμο!

Στη νέα παράσταση “Shadows”, η χορευτική δεξιοτεχνία της Sara Baras συνδυάζεται με τις συναρπαστικές χορογραφίες της, τόσο τις παραδοσιακές όσο και τις σύγχρονες. Χρησιμοποιεί μια πληθώρα εξαιρετικών τεχνικών μέσων, στα οποία το σκηνικό, ειδικά σχεδιασμένο από τον Andres Merida, τον εκπληκτικό doodler από τη Μάλαγα, διαδραματίζει βασικό ρόλο, δίνοντας χρώμα, σχήμα και μια νέα κατανομή του σκηνικού χώρου. Όλα αυτά συμπληρώνονται από έναν θεαματικό φωτιστικό σχεδιασμό και τα εντυπωσιακά κοστούμια που απογειώνουν την παράσταση.

Η μουσική, εμπνευσμένη από Flamenco ρυθμούς και ενσωματωμένα ακούσματα άλλων πολιτισμών, είναι απόρροια της ίδιας καλλιτεχνικής πορείας. Τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Keko Baldomero, ο ταλαντούχος κιθαρίστας από το Κάντιθ, και μουσικός διευθυντής της Ομάδας, σε συνεργασία με το διάσημο σαξοφονίστα Tim Ries και τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Ara Malikian.

H ίδια η Sara Baras επιμελήθηκε την σκηνική διευθέτηση και τις χορογραφίες. Για ακόμη μία φορά είχε τη χαρά να συνεργαστεί με τον κορυφαίο χορευτή Jose Serrano, έναν εξέχοντα καλλιτέχνη με διεθνώς αναγνωρισμένη καριέρα, ο οποίος χορογραφεί τη συμμετοχή του στην παράσταση.

Έγραψαν για τη Sara Baras:

Μπορώ να καταλάβω τους λόγους για τέτοιο θαυμασμό. Η κα Baras είναι μια εξαιρετικά πειθαρχημένη χορεύτρια. Οι κινήσεις της, οι οφιοειδείς βραχίονες και τα σχήματα του κορμιού της είναι θανάσιμα ακριβή. Με τεντωμένες στροφές, «χτυπάει» με εκπληκτική ταχύτητα, ένα θυμωμένο «χτύπημα». Το βροντερό της turbo footwork είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό. Στο αποκορύφωμα κάθε νούμερου, οι φτέρνες της τραντάζονται σαν μια ατμομηχανή. – Brian Seibert, New York Times, 5/3/2015

Γεννημένη να είναι η superstar του Φλαμέγκο! (Flamenco Superstar!) – Jenny Gilbert, Independent, 6/7/2008

Sara Baras: συναρπαστικό footwork και εξαιρετικό τραγούδι, φόρος τιμής στο φλαμένκο. Η δεξιοτεχνία της Baras είναι αμίμητη. – Sadler’s Wells, The Guardian, 17/2/2016

Η εκρηκτική χορεύτρια του φλαμέγκο δίνει μία θεαματική παράσταση! – Théâtre des Champs Elysées, Le Monde, 31/12/2014

Τίποτα καλύτερο απ’ ότι μία μεγάλη καλλιτέχνης σας τη Sara Baras! – Θέατρο Tivoli, Μαδρίτη, Ramon Besa, El PAIS, 23/04/2016