Κυκλοφόρησε σαν σήμερα, το 1967. Απο πολλούς θεωρείται το καλύτερο άλμπουμ της ροκ μουσικής. Συνδύασε το εμπορικό με το ποιοτικό και γνώρισε την απόλυτη επιτυχία, με νεαρούς και νεαρές να «δοκιμάζουν τις αντοχές των φωνητικών τους χορδών» σε κάθε κομμάτι.

Και εκεί που πέρασε το πάθος των νεαρών απανταχού για τα «Σκαθάρια», οι Beatles άρχισαν να ηχογραφούν το «Sgt Peppers». Ένα ταξίδι στην Αφρική, γέννησε μια ιδέα. Ένα άλμπουμ, στο οποίο όλα είναι φανταστικά. Ακόμα και το κοινό. Οι ίδιοι; ηθοποιοί. Και κάπως ετσι, οι Beatles κατάφεραν να παντρέψουην, την κλασσική μουσική, με την rock n roll και την ψυχεδελική μουσική, δημιουργώντας ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Το άλμπουμ, έγινε από ένα μακρινό όνειρο, μουσικός ρεαλισμός έπειτα από 700 ώρες ηχογραφήσεων!Το στούντιο της Άμπεϊ Ρόουντ φιλοξένησε τους Beatles από τις 6 Δεκεμβρίου του 1966 έως και τις 21 Απριλίου 1967.

Το «Sgt Peppers» κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου 1967 και ήταν το όγδοο άλμπουμ της δισκογραφίας τους. Σε σύντομο διάστημα ανέβηκε στο Νο1 των τσαρτ της Μεγάλης Βρετανίας (27 εβδομάδες) και Ηνωμένων Πολιτειών (15 εβδομάδες). Μάλιστα ο Κένεθ Τάιναν, μουσικοκριτικός των Times, χαρακτήρισε το Sgt Peppers, ως «μία σημαντική στιγμή στην ιστορία του Δυτικού Πολιτισμού».

Aντίθετα ο Φρανκ Ζάππα, κατηγόρησε τους Beatles ότι εκμεταλλεύτηκαν την κουλτούρα των χίπιζ, ώστε να παράγουν μουσικό εμπόρευμα. Χαρακτηριστικά είπε: «Το έκαναν μόνο για το χρήμα».

Με πληροφορίες από το SanSimera