Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης προτείνει ένα θέαμα με ακροβατικά για τους μαθητές του Δημοτικού, σε μια προσπάθεια γνωριμίας με την κουλτούρα της τέχνης του τσίρκου. Μέσα από την παράσταση, αναδεικνύεται η προσπάθεια να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να θέσουμε το σώμα και το πνεύμα στην υπηρεσία της δημιουργίας. Η τέχνη του τσίρκου προϋποθέτει την αναζήτηση της τελειότητας, της ακρίβειας, της προσπάθειας και της συνεργασίας. Περισσότερο από έναν απλό δεσμό με έναν πανανθρώπινο πολιτισμό, έλκει την καταγωγή της από την πολυπολιτισμική και ιστορική παγκόσμια κληρονομιά και αποτελεί τέχνη και εργαλείο στην υπηρεσία της εκπαιδευτικής επιτυχίας.

Σε αυτό το πνεύμα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους μαθητές στον πολυχώρο WE στις 20 Μαΐου 2016, στο θέαμα με τίτλο «Σαν μια σταγόνα νερό μέσα σε μια τσάντα», που αποτελεί διασκευή του έργου της Μαργκερίτ Ντυράς «Μέρες ολόκληρες πάνω στα δέντρα», που ερμηνεύει η ακροβάτισσα Marie Mercadel.

Το κείμενο αφηγείται την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που περνά τις μέρες πάνω στα δέντρα ενώ οι άλλοι μαθητές κάνουν τα μαθήματά τους. Το σκηνικό είναι απλό: ένα κρεβάτι, μια γυναίκα, μια λάμπα και μια ιπτάμενη μπάρα.