Με την παράσταση αυτή από Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια, ολοκληρώνονται στις 24 και 25 Αυγούστου, οι θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών,στην Επίδαυρο.

Με την παράσταση αυτή από Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας, που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια, ολοκληρώνονται στις 24 και 25 Αυγούστου, οι θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών,στην Επίδαυρο.

Μετά την πρεμιέρα της παράστασης στο Lyttelton Theatre στο Λονδίνο στις 24 Ιανουαρίου 2007, ο Τύπος έγραψε ύμνους.

“Mια επική παραγωγή. Εξαιρετική παράσταση”, έγραψε ο Οbserver. “Yπέροχο”, το χαρακτήρισε ο Guardian. “Μια αξέχαστη παράσταση” σχολίασαν οι Times.Οι κριτικές επικεντρώθηκαν στην ευρηματική και ευφυέστατη σκηνοθεσία της Ντέμπορα Γουόρνερ και στην εκπληκτική ερμηνεία της Φιόνα Σω.

Η παράσταση συνδυάζει το αυθόρμητο γέλιο με τα δραματικά αδιέξοδα μιας ζωής που κινείται μέσα στην αποξένωση και τη συγκατάβαση.

Ο Μπέκετ έγραψε το περίφημο αυτό έργο το 1960-61, περιγράφοντας με λεπτότητα, τρυφερότητα και χιούμορ το αίσθημα της μοναξιάς που αναδύεται μέσα από τις κατακερματισμένες ανθρώπινες σχέσεις και το υπαρξιακό κενό.

Η σκηνοθέτης της παράστασης, θεωρείται από τις κορυφαίες της Ευρώπης και έχει επανειλημμένως τιμηθεί με διεθνή βραβεία για τη δουλειά της στο θέατρο, στην όπερα και στον κινηματογράφο.

Πολυβραβευμένη για τις θεατρικές της ερμηνείες είναι και η έξοχη πρωταγωνίστρια Φιόνα Σω, που την έχουμε απολαύσει και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, όπως “Η Μαύρη Ντάλια”, η σειρά ταινιών του Χάρι Πόττερ, “Το αριστερό μου πόδι”. Μαζί της επι σκηνής ο, επίσης εξαιρετικός, Tim Potter στο ρόλο του Γουίλι.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είναι: Σκηνικά: Τom Pye, φωτισμοί: Jean Kalman, ήχος: Mel Mercier, ηχητικός σχεδιασμός: Christoper Shutt, και κοστούμια: Luca Costigliolo

ΙΝFO
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου / 24 & 25 Αυγούστου, 21:00, προπώληση εισιτηρίων από τις 3 Αυγούστου, πληροφορίες κρατήσεις: www.greekfestival.gr