Η kazandb παρουσιάζει τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico στο club του Μύλου την Κυριακή

Λίγο πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, η ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ εμφανίζεται για μία και μοναδική βραδιά στη Θεσσαλονίκη, για να παρουσιάσει ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι από τις Παναγίες του Κόσμου και τα παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου, μέχρι τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και διαχρονικά jazz standarts.

Μαζί της οι Primavera en Salonico και η Ευγενία Καρλαύτη.

Η Σαβίνα Γιαννάτου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι εδώ και χρόνια μια από τις πιο σημαντικές και πιο δημιουργικές παρουσίες στον χώρο της ερμηνείας, με σπάνια φωνητική ποιότητα, ρεπερτόριο  ιδιαίτερης ευρύτητας και δυναμικής και διεθνή καταξίωση και αναγνώριση.

Την Κυριακή 17 Απριλίου η Σαβίνα Γιαννάτου ανεβαίνει στη σκηνή του club του Μύλου μαζί με τους Primavera en Salonico, τους εξαιρετικούς μουσικούς που τη συνοδεύουν μόνιμα στα ταξίδια της στον κόσμο, αλλά και την Ευγενία Καρλαύτη στο πιάνο και τη φωνή, μία ερμηνεύτρια εφάμιλλη των σπουδαίων διεθνών jazz ερμηνευτριών που συναρπάζει με την ιδιαιτερότητα και την αυθεντικότητά της, για ένα σπάνιο, πολυποίκιλο συναυλιακό πρόγραμμα.

Τα λατρευτικά τραγούδια από όλο τον κόσμο που υμνούν την Παναγία, οι περίφημες «Παναγίες του Κόσμου», θα συναντηθούν  με ειδικά επιλεγμένα παραδοσιακά τραγούδια από τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον κόσμο έτσι όπως παρουσιάζονται στο σύνολο της δισκογραφίας της, ενορχηστρωμένα και εκτελεσμένα με έναν σύγχρονο  τρόπο, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό ηχητικό τοπίο.

Και με την Ευγενία Καρλαύτη οι ήχοι του κόσμου συνδέονται με τον κόσμο της jazz αλλά και τα αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι σε έναν μουσικό διάλογο δύο φωνών, μέσα απρόβλεπτους συνδυασμούς, ανανεώνοντας τη μουσική ουσία των τραγουδιών και αποκαλύπτοντας νέες ερμηνευτικές παραμέτρους.
Και βέβαια δεν θα λείψει και το στοιχείο του παραδοσιακού και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού ανάμεσα στη φωνή και τα όργανα, καθώς και ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός της Σαβίνας Γιαννάτου.

Η αφοπλιστική, \”μαγική\” ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου, οι εξαιρετικοί συνεργάτες της αλλά και το εύρος του ρεπερτορίου με πρώτο υλικό τραγούδια-διαμάντια υπόσχονται μία υπέροχη συναυλιακή βραδιά μοναδικής αισθητικής και ποιότητας, που δίκαια έχει κερδίσει την εκτίμηση αλλά και τη διεθνή αναγνώριση.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Ευγενία Καρλαύτη: πιάνο και οι 

Primavera en Salonico
Γιάννης Αλεξανδρής: κιθάρα,
Κώστας Βόμβολος: κανονάκι, ακορντεόν, καλίμπα, ταμπουράς,
Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί,
Κώστας Θεοδώρου: κρουστά,
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο.