Μια ανατρεπτική μαύρη κωμωδία με τίτλο «Ρουζ, Λιβάνι και Κονιάκ», γραμμένη από τον Θοδωρή Κατσαρό και σκηνοθετημένη από τον Μάνο Αντωνίου έρχεται από το Σαββάτο 29 Νοεμβρίου 2014 στον Λύχνο τέχνης και πολιτισμού. Οι χαρακτήρες του έργου σπάνε κάθε αγκύλωση καθωσπρεπισμού της συντηρητικής νοοτροπίας του μικρού χωριού του Αναξίμανδρου, ενός πλούσιου γαιοκτήμονα. Διάχυτα στοιχεία σουρεαλισμού μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις που ισορροπούν με τις λεπτές γραμμές της διαφορετικότητας των χαρακτήρων.

Πλοκή έργου

Στο χωριό του Αναξίμανδρου, τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά. Ο θάνατος του πλούσιου γαιοκτήμονα γίνεται αφορμή για να αποκαλυφθούν καλά κρυμμένα μυστικά που ούτε ο νοικοκύρης δεν τα γνώριζε… Οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Η κόρη του αποθανόντα κρεμιέται από τα κλαδιά και τρώει έντομα, η χήρα του χωριού ξεσκεπάζει μια καλά οργανωμένη απάτη ενώ ο αστυνομικός που προσπαθεί να διαλευκάνει μία κλοπή κοσμημάτων, μαθαίνει ότι ο γιός του είναι gay… Τι γίνεται όμως, όταν στο χωριό εμφανίζεται ένα τραβεστί, μια πόρνη πολυτελείας και μια προσκυνήτρια;

Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις η ελληνική επαρχεία ξεδιπλώνει το ταπεραμέντο της και τα πάθη της. Οι ίντριγκες και οι παράνομοι έρωτες βγαίνουν στο φως… Όλα αυτά ενόψει μιας κηδείας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία : Μάνος Αντωνίου, Σκηνικά: Αλέξανδρος  Χαιρετάκης, Μουσική: Βάνιας Απέργης, Φωτισμοί : Νάσος Κοτρίδης, Κοστούμι νυχτερίδας : Κοσμάς Πανωρίδης Βοηθός σκηνοθέτη : Δανάη Γιατρού, Οργάνωση Παραγωγής: Σοφία Μαξούρη.

Παίζουν οι ηθοποιοί : Μάκης Αρβανιτάκης, Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου, Ιορδάνης Καλέσης, Έλενα Κωνστάντιου, Θαλής Πολίτης, Μπάμπης Βρακάς, Μαρίνα Κουρουνιώτη, Ιωάννα Ντάλιου, Πάνος Αστερίου.