Μαρίκα  Κλαμπατσέα   σοπράνο πιανίστρια και συνθέτης  στην πρωτοποριακή μουσική γνωστή για τις συνθέσεις της και την  ελεύθερη χρήση της φωνής της στο σύγχρονο αυτοσχεδιασμό, μετά τις   τελευταίες  της  συναυλίες   “The Shark” στον Ιανό  και ‘Strange fruit’ στο μουσείο Μπενάκη  παρουσιάζει το   ‘ROT’  στο Cabaret Voltaire, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015.

H performance ROT και η επιλογή του τίτλου είναι και ο χαιρετισμός της Μαρίκας στο ιστορικό γεγονός ότι η  αριστερά  πρώτη φορά εκλέγεται στην Ελλάδα. Το ROT είναι  μια επιλογή από blues, gospels ,rock ,cabaret ,  musical  ,canzone ,αυτοσχεδιασμούς σε άριες   και νέες συνθέσεις . Η απόληξη της μουσικής  διαδρομής   ολοκληρώνεται  με   τραγούδια από τον Μεγάλο Ερωτικό του Μανού Χατζηδάκη   ,Reflections, τραγούδια, του Νικόλα Άσημου και της Edith Piaf.

Όλα ενώνονται μέσα από μια διαφορετική ερμηνεία για κάθε είδος, μιας και είναι αλήθεια διαφορετικά. Όλα επιτρέπονται και πλέκονται το ένα μέσα στο άλλο.

               

Στο ROT ακόμη  η Μαρίκα με μια φωνή που φτάνει τα άκρα  θα τραγουδήσει  και τα αγαπημένα της Blues  αυτό που  ερμήνευσε η Nina Simone  ΄ I Put a Spell on you. ΄και η  Billie Holiday  το ‘ Lady sings the blues .

To  ROT!   είναι  μια κατάθεση  συναισθημάτων ,  και αφήγησης   που ηχούν μέσα από  τους αλαλαγμούς  και τις διαφορετικές χροιές του ελευθέρου αυτοσχεδιασμού  που ακολουθεί η φωνή  της Μαρίκας Κλαμπατσέα με μια ξεχωριστή ερμηνεία .