Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:30 στο Λιμάνι, δίπλα στη Μαρίνα, απέναντι από τον Κούλε, στο Ηράκλειο Κρήτης θα παρουσιάστεί η παράσταση χορού Ρίζες – Caravan project.

Η αρπαγή της Ευρώπης βασισμένη στη μυθολογία, ή τελικά μια αρπαγή ηθικής και μια απαξίωση των επιλογών της σύγχρονης κοινωνίας μας;

Σε αυτό τον τόπο χιλιάδες χρόνια πριν, οι άνθρωποι ζούσαν, άνθιζαν, καρποφορούσαν  μέσα από την τέχνη και σε αρμονία με τη μητέρα Φύση. Τώρα…;… Τώρα με αφορμή μια μεγάλη γιορτή, ένα community theatre project επιθυμούμε να εμβαθύνομε στην αρχή του πολιτισμού της Ευρώπης και των αξιών που αυτή πλέον έχει ξεχάσει να υπηρετεί, να γαλουχεί και να προβάλει.

Έτσι, η Θεά των Όφεων επιστρέφει στη Γη με το Θεό της Θάλασσας Ποσειδώνα, θυμωμένοι κι οι δυο με την ανθρώπινη ασέβεια προς τη φύση, μας καλούν να ερμηνεύσουμε αλλιώς τα σημάδια των καιρών και την ουσία της καμπής που βρισκόμαστε. Τρισδιάστατες γαλάζιες κυρίες και ακροβάτες δίχως ταύρο μα με ορμή και θέληση για αλλαγή, φερέλπιδες ιέρειες και μύθοι με πνεύμα, δίχως πόλεμο μα με φροντίδα και σεβασμό, κι ο Τάλως με τον Λαβύρινθο, προσωποποιημένες υποστάσεις και εσωτερικές πάλεις του καθενός μας, δυο φίδια, πύλες του καλού και του κακού τυλιγμένα μέσα στην ίδια δικαιολογία, και μια Αριάδνη που ξετυλίγει έναν αλλιώτικο μίτο φτιαγμένο από τις ζωές όλων μας, σα μια μεγάλη κραυγή για προσοχή και παράκληση σε αυτό που φοβόμαστε, που κυνηγάμε να σώσουμε, σε αυτό που είναι η ίδια η φύση μας, η ανθρωπιά. Μυρωδιές, γεύσεις, ήχοι κι αισθήσεις από μιαν άλλη εποχή, με ανθρώπους καθημερινούς του τότε και του πώς ζούσαν, ή μπορεί και του τώρα και του πώς επιθυμούμε να ζήσουμε… με ελευθερία και σεβασμό προς τη φύση και το συνάνθρωπο.

Κείμενο-εκπαιδεύτρια-συντονίστρια-χορογράφος: Γωγώ Πετραλή – Φυσαλίδα – Fysalida Dance – www.fysalidance.com