“Αγορά” στην Αρχαία Ελλάδα ήταν ο χώρος συνάθροισης, το μέρος όπου οι ελεύθεροι πολίτες συγκεντρώνονταν ανταλλάσοντας απόψεις σε σημαντικά ζητήματα. Μια ανάλογη προσέγγιση με εμπροσθοβαρή σκέψη γύρω από το μελλοντικό όραμα για τη δημιουργικότητα στοχεύει και το Reworks Agora, παρουσιάζοντας αναδυόμενα θέματα, πρωτοβουλίες και καλλιτέχνες που εμπνέουν το διάλογο για την εξέλιξη του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας .

Συζητήσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες και προβολές θα πραγματοποιηθούν και φέτος με στόχο να παρουσιάσουν τις πιο καινοτόμες εξελίξεις πάνω στη μουσική, την ψηφιακή κουλτούρα, την δημιουργική οικονομία και τον πολιτισμό, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξή τους στην Ελλάδα. Το Reworks Agora στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος We are Europe, υποδέχεται φέτος το European Lab, το φόρουμ ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη, του Nuits Sonores και το Insomnia Festival από το Τρόμσο της Νορβηγίας, τα οποία θα συνεπιμεληθούν με το Reworks Agora μέρος των πάνελ και των προβολών αντίστοιχα. Περισσότερες συνέργιες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Παράλληλα το Reworks Agora παρουσιάζει την συναυλία του πρωτοποριακού πιανίστα και συνθέτη Volker Bertelmann, ή Hauschka όπως είναι ευρύτερα γνωστός. Ένος μουσικού που έφερε μια νέα διάσταση στην τεχνική του προετοιμασμένου πιάνου, μια τεχνική όπου αντικείμενα όπως κομμάτια χαρτιού, μέταλλα και άλλα στοιχεία είναι συνδεδεμένα με τις χορδές δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στον ήχο. O ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του «ηχητικό ερευνητή» ενώ οι περισσότερες συνθέσεις του χαρακτηρίζονται από ένα κράμα ομορφιάς, εφήμερου, μελαγχολίας και έκπληξης. Ο Hauschka είναι ένας πολυδιάστατος μουσικός ο οποίος είναι επίσης γνωστός για τις συνθέσεις του στο πεδίο του κινηματογράφου, του θεάτρου, και της τέχνης, με αρκετές βραβευσεις στο ενεργητικό και με αποκορύφωμα την υποψηφιότητά του για το Όσκαρ μουσικής για την ταινία “Lion” το 2017. Την υπεροχή δουλειά του θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από κοντά στη Θεσσαλονίκη για μια μοναδική εμφάνιση στα πλαίσια του Reworks Agora.


Διαβάστε επίσης:

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Hauschka στο Reworks Agora